Waterpret in de waterspeeltuin

17 juli 2018
Eindelijk is het lekker weer! Er zijn genoeg leuke en gezellige uitstapjes te plannen, waarbij je de kinderen echt blij maakt en waarbij je heerlijk kunt genieten van de zon. Vrijdagmiddag ging ik met mijn neefjes en wat vriendinnetjes van school, naar zwembad De Koploper in Lelystad.
Waterspeeltuin De Koploper
Wisten jullie dat hier een super leuke waterspeeltuin is gemaakt? Uit onderzoek is gebleken dat de mensen in en rondom Lelystad heel graag een waterspeeltuin wilden hebben en in 2017 is deze dan ook feestelijk geopend. We kleedden ons snel om in het grote familie hokje en stopten onze spullen in een kluisje. De kinderen – en wij stiekem ook – waren super benieuwd naar het nieuwe buitengedeelte. De waterspeeltuin is buiten en heel gezellig ingericht. Er is een leuk barretje met gekleurde stoelen die rondom de speeltuin staan en er lopen continu badmeesters heen en weer. Je kunt je handdoek op een stoel bij een tafel leggen en lekker in de zon zitten. Heerlijk!



Er zijn sproeiers, waterkanonnen, omvallende waterbakken en een super leuke glijbaan. Alle ingrediënten voor een middagje waterpret. Als je op de ronde knop klikt, start er een watershow, die op mijn kleinste neefje van 3 erg veel indruk maakte. De watershow in deze watertuin, is trouwens de enige in heel Europa! Dit werd ons verteld door een aardige badmeester. Hoe tof is dat? Mijn neefjes vonden het echt heel erg leuk en vooral de witte, golvende glijbaan viel erg goed in de smaak. De watertuin is heel interactief en is speciaal ontworpen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Wat een plezier hadden de kids!



Heb je het toch een beetje koud gekregen? Dan kun je binnen in De Koploper ook erg leuk zwemmen. Er is een bad met een stroomversnelling, je kunt lopen over een grote wiebelbrug op het water en toen om 14.00 uur het ‘Piratenbad’ open ging, was het helemaal feest. Het Piratenbad heeft namelijk hele leuke glijbaantjes en ook een kinderbad, die leuk aangekleed is met een laag en tof klimtoestel. Nog belangrijker is, dat er maar een klein laagje water in het kinderbad staat: Perfect dus voor de allerkleinste kinderen.



We hebben de hele middag volop genoten en we sloten de dag af met een lekker ijsje bij de bar. We gaan hier zeker nog een keertje terug. Hebben jullie de watertuin al eens bewonderd? Lees hier meer over de waterspeeltuin en over zwembad De Koploper!



Ellen de Wit
TGND Media