We gaan op Berenjacht!

26 maart 2020
Waarschijnlijk heb je hem al ergens voorbij zien komen, maar wij vinden hem te leuk om niet hier ook nog een keer te delen, doen jullie mee? Lees snel hoe!
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Ga samen op berenjacht! Zoek de beren die mensen voor hun raam hebben gezet. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat. Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het overzicht bij kunnen, maar ondertussen kun je natuurlijk gerust met de kinderen op zoek naar beren in de wijk! Ik heb al meerdere foto's voorbij zien komen van beren in Almere, Lelystad, Dronten en Noordoostpolder!

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen!

Veel plezier met de berenjacht! Uiteraard staat er ook één bij ons voor het raam!

Liefs,
Susanne

Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Eropuit-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.
Naar de website