Vier wintersport thuis

29 januari 2021
Helaas gaat de wintersportvakantie met het gezin vanwege corona dit jaar niet door. Gelukkig kun je de gezelligheid en het lekker buiten sportief bezig zijn naar huis verplaatsen! Met deze tips maak je er dit jaar thuis en in de tuin een gezellig wintersportfeest van. Veel plezier!
Wintersport thuis vieren
1. Ski-fit
De spieren even los gooien en meteen lekker samen bewegen? Zoek op internet een wintersport-workout op, schuif de meubels aan de kant en doe met z’n allen mee! Dit kan natuurlijk ook in de tuin, voor het echte wintergevoel! 

2. Skiën in de huiskamer
Heb je thuis een gladde vloer? Dan is dit een grappig ski-spel om te spelen! Onze kids vinden het helemaal hilarisch als wij zelf ook een potje meedoen! Tip: trek skisokken aan, die zijn vaak lekker glad, en glijden maar!

3. Wintersportkost
Denk je aan wintersport, dan denk je ook aan dat heerlijke eten: Sauerkraud und Bratwurst, Kaiserschmarrn, kaasfondue…. Leg een bont kleedje op tafel, zet vrolijke meezingers op en houd thuis een gezellig diner met typische wintersportkost! Wat dacht je van deze heerlijke pasta met sneeuw? Met als toetje Apfelstrudel, dat wordt smullen!

4. Hoera, sneeuw!
Bij een wintersport hoort natuurlijk een dik pak sneeuw. In Nederland gebeurt dit helaas niet heel vaak… maar dan zorgen we toch zelf voor een wit tapijtje in de achtertuin! Dit gaat super makkelijk: koop een emmer nepsneeuw en strooien maar! Ook leuk: maak zelf nepsneeuw! Meng een kilo bloem met een half flesje babyolie goed door elkaar en klaar is de sneeuw. Hier kunnen de kids ook binnen lekker mee spelen. 5. Après ski
Als je dan toch sneeuw in je achtertuin hebt gestrooid, kun je meteen buiten een après ski houden! Trek je foute skitrui aan, steek gezellig de vuurkorf aan, rooster marshmallows in de vorm van een sneeuwpop en maak zelf glühwein of warme chocolademelk. Wat dacht je van deze lekkere warme choco varianten?  

6. Trek je skipak aan
Snor je skikleding op en doe een wedstrijdje met de kids: wie heeft het eerst zijn of haar complete ski-outfit aan? Of maak, als het buiten koud is, samen een avondwandeling in skikleding.

Veel plezier! 

Gelukkig kunnen er nog steeds toffe activiteiten plaatsvinden, natuurlijk coronaproof. Neem snel een kijkje in onze Uitagenda voor toffe uitjes! Naar de website