Kidsproof blogTerug

Woensdagmiddagvermaak Almere Centrum

31 juli
Het is vakantie! En jeetje, wat boffen we met deze zomerse temperaturen. Het is in de vakantie soms wel lastig om te bedenken wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen met je kinderen. Veel uitstapjes zijn best wel prijzig of moet je lang voor in de auto.
woensdagmiddagvermaak

Daar hebben ze in Almere Centrum iets op bedacht; de woensdagmiddag kidsactiviteiten. Samen met mijn zus en neefjes, ben ik gezellig naar de Esplanade gegaan. Samen konden we daar spelen en gingen we ontdekken wat er allemaal te doen was. Het fijne is, dat het ook nog eens helemaal gratis is en dat je niet hoeft te reserveren.  De kinderen kunnen er van alles doen; van schilderen, tot aan knutselen en wat dacht je van balanceren op een echt circus touw. Super leuk! Elke week is er een ander thema met leuke activiteiten. Deze week was het thema: Groen en natuur.
Joël (3jr) rende meteen op de circus attributen af en begon te fietsen op een klein fietsje, terwijl Dion(5jr) de diabolo wel heel interessant vond, al moest hij nog wel even oefenen. Ramon(7jr) maakte eerst een rondje door het doolhof en riep daarna zijn broertjes bij elkaar, om te gaan knutselen met takjes en bladeren. 

Ook bouwen de kinderen elke week mee aan een tof doolhof. Dit doolhof is helemaal van pallets gemaakt en er zijn allemaal mooie bloemen op geplant. Heel gezellig!Over bloemen gesproken; je kon deze week tijdens de woensdagmiddag pret activiteiten ook een plantenpotje beschilderen, die mee naar huis mocht nemen. Super leuk om te zien! Iedereen was leuk aan het spelen en creatief bezig. Bij elke tafel zat ook goede begeleiding, die de kinderen hielpen bij het kleien en verven etc. Natuurlijk moet je er als ouders wel gewoon bij blijven, maar het is fijn om een paar extra handen en ogen te hebben tijdens het knutselen met drie kinderen ;).  Elke week is er wel iets creatiefs en actiefs te doen in Almere Centrum. Lekker afwisselend en genoeg keus!Mijn drie boefjes vonden het heel erg leuk en waren echt super trots op hun zelfgemaakte knutselwerkjes. We gaan zeker nog een keertje langs! De komende weken is er elke woensdagmiddag iets te doen. Zo staat 1 augustus in het teken van Food, 8 augustus water en 15 augustus energie.

Neem hier een kijkje voor het programma van de woensdagmidagvermaak in Almere Centrum!


Liefs,

Ellen de Wit
TGND Media