16x zomeruitjes in Flevoland voor de vakantie

12 juli 2021
Het is zover, zomervakantie! Heb jij al plannen? Uiteraard hebben we de site weer vol staan met inspiratie. Hieronder alvast een fijne selectie met 16 uitjes in en rondom Flevoland!
16x zomerse uitjes in en rondom Flevoland

1. Kikker mini-musical


Wat een leuke tip voor iedereen vanaf 3 jaar! Op 1 augustus is Kikker de mini-musical bij het Summer Senses Festival van Kunstlinie. Beleef het avontuur van Kikker en zijn vriendjes tijdens de voorstelling van Theater Terra. Koop hier jouw kaartjes! 


2. Voorstelling Hans & Grietje

Het verhaal van Hans en Grietje is tijdens het Summer Senses Festival van Kunstlinie in Almere te zien in een ander jasje! Beleef deze leuke voorstelling van Het Kleine Theater voor de hele familie op zaterdag 21 augustus! Ben jij er ook bij?

3. KinderKunstRoute


Tijdens Zomer op Schokland is er op het museumterrein van Museum Schokland een speciale KinderKunstRoute. Bleef tijdens je bezoek aan het museum gratis voorstellingen, workshops en andere leuke en avontuurlijke activiteiten! Te beleven tot 3 oktober!


4. Zomers trampolinespringen bij Jumping Jack

Leef je deze zomer helemaal uit en spring in de rondte op de coole trampolines van Jumping Jack Almere! Loop over de muren, duik van grote hoogtes naar beneden, oefen je freerunning skills of maak salto's. Dit wordt een toffe zomer bij Jumping Jack!

5. Naar Forteiland Pampus


Vaar jij deze zomervakantie mee met Veerdienst Almere. Stap aan bood in Almere: Marina Muiderzand en vaar mee naar Fort Pampus! Het wordt een heel avontuur! Combineer met: spelen aan het strand en genieten van watersporten! Vaar jij mee met de veerdienst?

6. Zomervakantie bij Aviodrome


Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad wordt deze zomer 50 jaar en viert dat met het kampioenschap vliegtuigjes gooien! Ben jij de beste vlieger van Nederland? Vier het feest mee en maak kans op een rondvlucht! 



7. Poepzomer bij Stad & Natuur


Beleef deze zomer vette shit tijdens de poepzomer bij Stad & Natuur Almere! Ga bijvoorbeeld mee met de drollentocht op 15 juli en leer alles over dierenpoep! Waar kun je de drol aan herkennen? Samen pluis je deze stinkend coole activiteit uit!

8. Op avontuur in de natuur bij Fun Forest


Zipline liefhebbers opgelet! Kan jij niet genoeg krijgen van de wind in je haren terwijl je van de tokkelbaan af gaat? Bij Klimbos Fun Forest heeft elk van de 7 parcoursen een tokkelbaan, nu ook vanaf 6 jaar! Kom je ook klimmen op de Kemphaan?


9. Good vibrations

Ervaar hoe geluid voelt tijdens Good Vibrations bij het Summer Senses Festival van Kunstlinie in Almere! Een korte familiefilm zonder geluid, maar mét live muziek van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een bijzondere belevenis! Beleef geluid op donderdag 12 augustus. 


10. Prikkelarm programma (6+)

Geniet op dinsdag 13 juli van het prikkelarme cultuurprogramma bij het Summer Senses Festival. Kunstlinie biedt een programma met verschillende onderdelen als een film, picknick en rondleiding, die je zonder prikkels beleeft! Lees hier alles over het prikkelarm programma. 

Super tips rondom Flevoland


11. De Flierefluiter

Niet voor niets door ANWB uitverkozen tot allerleukste uitje van Overijssel, De Flierefluiter in Raalte is namelijk écht een supertof dagje uit voor het hele gezin. Gave binnen- en buitenspeeltuin, dus geschikt voor zon én regen! 


12. Zomer op Muiderslot

Plan deze vakantie een dagje Muiderslot en beleef geschiedenis in het echt! Doe mee met de kids kookworkshop, tie dye je eigen shirt met bramen, doe de gratis kinder audiotour, ga mee op tuinsafari, of blijf zelfs kamperen... het kan allemaal! Bekijk alle activiteiten van Muiderslot hier!

13. De Nachtwacht in volle glorie

Dit is je kans! Bewonder De Nachtwacht zoals Rembrandt hem schilderde. Met 4 missende stukken die er 300 jaar geleden vanaf werden gesneden. Alleen deze zomer in het Rijksmuseum! Kids t/m 18 jaar zijn gratis! Boek je ticket voor het Rijksmuseum hier. 



14. Zuiderzeemuseum

Doe deze zomervakantie een dag Zuiderzeemuseum. Reis als toerist langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. De Kidsproofreporters vonden het snoepwinkeltje, de spelletjes en de Waterwerken ook heel leuk! Bekijk de ervaring van de Kidsproofreporters in deze toffe vlog!


15. Waargebeurden verhalen bij Verzetsmuseum

Amsterdam heeft een speciaal museum waarin je de oorlogstijd meebeleeft via 4 kinderen: Verzetsmuseum Junior. Door in hun huizen rond te lopen ontdek je hoe het was in die tijd. Met geheime verzets-berichten en een speurboekje. Dit uitje is voor kinderen vanaf 10 jaar. Lees hier meer over het Verzetsmuseum Junior!

16. Art of the Brick: alleen nog deze zomer

The Art of the Brick in Nederland! Deze te gekke pop-up tentoonstelling van kunst met LEGO® is nu in Amsterdam. 100 unieke kunstwerken van Nathan Sawaya die onze kids kennen van Lego Masters USA. Dit wil je zien, zo cool!

Fijne zomervakantie!

TIP: Hier vind je nog 18 zomerse uitjes door heel Nederland! Naar de website