Kunst is leukTerug naar het overzicht

Geniet van kunst tijdens de pop-expositie van Almeerse kunstenaars in het centrum.
Kunst is Leuk, het initiatief van de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier, tovert het pand naast de trappen op de Citadel om tot een pop-up expositieruimte. Hier is werk van verschillende lokale kunstenaars te bekijken en te koop en wordt een wisselende programmering rond kunst georganiseerd. De tijdelijke expositieruimte is het vervolg op een eerder, soortgelijk project van het duo in 2019 dat op enthousiasme van de bezoekers, maar ook de gemeente en vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield kon rekenen. 

Diversiteit
Het aanbod bestaat uit animaties, digitale installaties, tekeningen, grafiek fotografie en meer. De werken die er te zien zijn, laten goed zien hoe divers het aanbod aan lokaal talent is.

Win win
Kunst is Leuk is echter meer dan alleen een expositieruimte. Er is ook plek voor workshops en een wisselende programmering rond beeldende kunst. Op de verdieping komen flexibele werkplekken voor zelfstandig ondernemers en kleine organisaties. 

Toegankelijk
Foktje en Anke vinden dat kunst laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hun eerste pop-up expo met werk van 7 Almeerse kunstenaars, tijdens het UITfestival in 2019, werd druk bezocht door een enthousiast publiek. Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield zag hier ook de meerwaarde van in en stelt nu het pand aan de Citadel beschikbaar. Hier wil het duo het langslopend publiek laten stilstaan bij de functie en de waarde van kunst.

Een super tof Pop-Up museum waar werk van o.a. lokale kunstenaars te zien zal zijn in wisselende exposities.

Kunst is Leuk gaat op 4 maart open aan de Schutterstraat 17, op de hoek van de Citadel. De eerste periode is het vanwege de maatregelen noodzakelijk een afspraak te maken voor een bezoek van maximaal 2 personen. 

Meer informatie vind je op de websie onder de roze websitebutton.

Almere Centrum

Schutterstraat 17
Almere
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs