icon-closeConcertgebouw week 22
icon-closeConcertgebouw week 22

Generatie Binnen groep 8Terug naar het overzicht

BonteHond en KIDD lanceren ‘Generatie Binnen’: de alternatieve groep 8 musical op je beeldscherm
Traditiegetrouw sluiten achtstegroepers hun basisschooltijd af met een eindmusical. Maar hoe organiseer je dat in tijden van corona? Theatergezelschap BonteHond en Almeerse educatietak KIDD (Kunst Is Dichterbij dan je Denkt) bedachten ‘Generatie Binnen’: een alternatieve groep 8 musical die leerlingen thuis, vanachter hun beeldscherm, samen maken en opvoeren.

Digitale eindmusical: Generatie Binnen
Er werd snel een team samengesteld om de musical te produceren en in een week schreef Caro Goldenbelt een script voor de musical Generatie Binnen: Generatie Binnen is geboren. Met pijn en puf is zij van binnen in de buik naar binnen vier muren van een flat geperst. Generatie Binnen zet binnen haar eerste stapjes, gaat binnen naar school en voetbalt binnen menig vaas in stukjes. Generatie Binnen is tevreden. Tot er op een dag een vreemdeling buiten op het veldje ligt te zonnen. Als deze man naar buiten kan, in zijn zwembroek nota bene, kan Generatie Binnen dat dan niet ook? Jeske de Blauw componeert de muziek, Hardzout maakt het videoconcept en door het team van educatieprogramma KIDD wordt er een digitaal musicalboekje ontwikkeld. De musical wordt namelijk niet op een podium in de aula gespeeld, maar thuis vanachter het beeldscherm. De leerlingen nemen korte video’s op die strak gemonteerd worden tot een eindmusical per klas op film. Want als de musical niet op het podium gespeeld kan worden, maak je van je huis gewoon een filmset. Zo wordt binnenblijven tot kunst verheven. Eind juni is de première, waar de leerlingen hopelijk samen met hun ouders naartoe kunnen. Blijven de huidige coronamaatregelen van kracht? Dan kijkt iedereen samen, vanuit huis, naar het beeldscherm.

Regie- en speltips van thuiszittende acteurs
De thuiszittende acteurs en dansers van BonteHond zijn ook betrokken. Wanneer de achtstegroepers straks repeteren kunnen ze met hen videobellen en worden ze op afstand gecoacht en geregisseerd. Ook oefenen de leerlingen de dansjes en bewegingen met behulp van de danstutorials die door de professionele dansers zijn opgenomen. 

Meer info en meedoen
Ben jij een leerkracht van groep 8 en wil je met jouw klas ook de filmmusical Generatie Binnen maken? Dat kan! Neem contact op via de groene direct mailen button of kijk voor meer informatie op de site onder de roze websitebutton.

BonteHond

Stadhuisplein 2
1315 HT Almere
Prijs € 500,- voor een school en korting als je al KIDD-lid bent. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips