Veiligheidsmuseum PITTerug naar het overzicht

Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere Stad!
PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Er zijn tal van leuke activiteiten voor kinderen en (groot)ouders.

Verkleed je in de verkleedhoek en doe de brandweer, politie en ambulance spelletjes of speurtochten in het museum. Ben jij geschikt voor de politie? Kan jij brand blussen zoals de brandweer? Hoe ziet een ambulance of politiecel er van binnen uit? Spelenderwijs leer je wat de brandweer, politie en ambulance doen voor onze veiligheid en wat je zelf kan doen om bij te dragen aan een veilige samenleving. Een leuk en leerzaam dagje uit met het hele gezin!

Extra kinderactiviteiten:
- Familierondleiding (reserveren verplicht)
- Kinderfeestjes (reserveren verplicht)
- Verkleed je als politie, brandweer of ambulance
- Paw Patrolspeurtocht
- Haal je skelterrijbewijs
- 112 voertuigenspeurtocht

PIT is makkelijk bereikbaar op ongeveer 15 minuten lopen van Station Almere Centrum. Parkeren kan in de Schippergarage naast het museum.

LET OP: het museum is nog te bezoeken t/m 21 november 2021 en zal dan definitief haar deuren sluiten.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

Check ook regelmatig onze uitagenda voor de meest uiteenlopende activiteiten die je kunt ondernemen!

Veiligheidsmuseum PIT

Schipperplein 4-6
1315 SB Almere
Openingstijden Zie website via de websitebutton voor de meest actuele openingstijden Prijs Zie website via de websitebutton. Museumkaart heeft gratis entree! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Happy Halloween!

Happy Halloween!

Houd jij van griezelen en spoken en ben jij niet bang voor het donker? Dan zou ik snel naar onze uitagenda gaan voor hele toffe Halloweenuitjes! En check ook even de link voor de speciale nacht van de nacht bij Stad & Natuur!

Nacht van de Nacht