Floriade Expo 2022Terug naar het overzicht

Beleef het groenste dagje uit voor jong en oud in Almere.

Wereldtuinbouwtentoonstelling

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. Tijdens een bezoek aan Floriade duik je in het thema ‘Growing Green Cities‘ met verrassende innovaties die steden groener en leuker kunnen maken. Tegelijk kun je genieten van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Laat je inspireren door maar liefst 40 landenpresentaties, kijk je ogen uit in het spectaculaire kascomplex, bewonder het Floriade-park van bovenaf vanuit de kabelbaan en geniet van een bruisend kunst- en cultuurprogramma.

Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast. Je wordt geraakt door wat je ziet, ruikt en proeft. Inspirerende tuinen, congressen, workshops en tentoonstellingen wisselen af met indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur. Het gebied is vol energie en actie.


Kinderen

Er komt een speciaal educatieprogramma voor schoolkinderen. Daarnaast is het natuurlijk super interessant voor je kind om te leren en ervaren over groen en duurzaamheid.

Kabelbaan

Een ritje met de kabelbaan geeft je een prachtig uitzicht over het Floriade-park. Bij je entreeticket is een enkele rit in de kabelbaan inbegrepen. Je kunt aan de zuidkant van het Floriade-park in de kabelbaan stappen voor een rit van 850 meter naar de noordkant van het park of je kunt de tocht in de tegenover­gestelde richting maken. De keuze is aan jou tijdens je bezoek!

Floriade is een buitengewone belevenis voor jong en oud. Mis het niet!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze blogspagina en like en volg ons op facebook! Niks missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Floriade Almere

Archerpad 8
1324 ZZ Almere
Openingstijden De Floriade is te bezoeken van 14 april tot 9 oktober 2022. Prijs Volwassene: vanaf € 29 tot € 35 per dag inclusief enkele rit kabelbaan.
Kind 4 t/m 12 jaar: vanaf € 19 tot € 23 per dag inclusief enkele rit kabelbaan.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs