Floriade Expo 2022Terug naar het overzicht

Proef, voel, ruik en ontdek de leukste activiteiten voor kinderen op Floriade!

Wereldtuinbouwtentoonstelling

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. Tijdens een bezoek aan Floriade duik je in het thema ‘Growing Green Cities‘ met verrassende innovaties die steden groener en leuker kunnen maken. Tegelijk kun je genieten van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Laat je inspireren door maar liefst 40 landenpresentaties, kijk je ogen uit in het spectaculaire kascomplex, bewonder het Floriade-park van bovenaf vanuit de kabelbaan en geniet van een bruisend kunst- en cultuurprogramma.

Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast. Je wordt geraakt door wat je ziet, ruikt en proeft. Inspirerende tuinen, congressen, workshops en tentoonstellingen wisselen af met indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur. Het gebied is vol energie en actie.

Kinderen

Bij Floriade is zeker gedacht aan de jongste bezoekers. Zo zijn er maar liefst vijf speeltuinen te vinden op het Floriade-park, waaronder de speeltuin 'A million friends' van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland. Hier kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe de glastuinbouw insecten en schimmels gebruikt om gewassen te kweken. Aanrader: Een ritje met de kabelbaan geeft je een prachtig uitzicht over het Floriade-park. Bij je entreeticket is een enkele rit in de kabelbaan inbegrepen.

Zomeractie: kids gratis naar Floriade

Extra voordelig naar Floriade met kinderen? Per transactie van minimaal 1 entreeticket voor een volwassene (€29,-) kunnen maximaal 4 gratis entreetickets voor kinderen t/m 12 jaar worden besteld. Gebruik promocode KIDS22 en bestel gratis tickets voor kids!

Floriade is een buitengewone belevenis voor jong en oud. Mis het niet! Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

Floriade Almere

Archerpad 8
1324 ZZ Almere
Openingstijden De Floriade is te bezoeken tot 9 oktober 2022.
Dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur
Prijs Zie websitebutton

In de zomervakantie mogen vier kinderen gratis mee met één betalende volwassene.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste tips in Flevoland!

De leukste tips in Flevoland!

Dagje op stap met de kids? Onze Uitagenda staat vol toffe uitjes om de vrije dagen te laten slagen! Hebben jullie zin in een lekkere wandeling, een theatervoorstelling of toch liever een spannende familiespeurtocht?

Ga naar de Uitagenda pagina!