PrentenboekjesfestivalTerug naar het overzicht

Op 23 oktober 2021 vindt de eerste editie van het Prentenboekjesfestival plaats.
Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijke prentenboekenstad vol bekende figuren. In deze editie worden de jonge bezoekertjes geprikkeld met voorstellingen over de oneindige sterrenhemel. Kan jij alle sterren tellen en hoever weg zijn ze eigenlijk? En hoezo schijnt de maan? Naast de voorstellingen is er De Sterrenfabriek, een theatrale installatie waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Een heerlijke belevenis voor jong en oud.

10.30 en 12.00 uur: André het astronautje (4+)
Hoe word je een goede astronaut? Wie kan die vragen beter beantwoorden dan André Kuipers, onze man in de ruimte? In André het astronautje geïnspireerd op zijn belevenissen en ervaringen als astronaut, maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut en met onze mooie maar kwetsbare planeet.

11:00 uur Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)
Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: “ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!” Raad eens hoeveel ik van je hou, gebaseerd op de populaire boekenreeks, is terug in de theaters als een kleine intieme voorstelling met poppenspel en muziek.

10.00, 11.30 en 14.30 uur: Pim & Pom en de beestenbende (2+)
Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk. Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit.

15.00 uur: Dromer (4+)
Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Ze brengen ons vooruit en geven de wereld kleur. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen die durft te dromen geschreven door Mark Janssen, bekend van zijn fantasievolle boeken Eiland en Niets gebeurd en Ik wil een leeuw.

15.30 uur: Muziek maken met Dirk Scheele (2+)
Op een speelse manier leert hij je van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook laat Dirk je kennis maken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Zelfs de meest eenvoudige voorwerpen worden omgetoverd tot nieuwe muziekinstrumenten!

Kunstlinie

Esplanade 10
1315 TA Almere
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantietips.

Herfstvakantietips.

Jippie een hele week vrij. Een hele week vrij om bij te tanken van school en alleen maar leuke dingen doen. Samen op pad met het gezin is natuurlijk heerlijk en zo maak je ook nog eens mooie herinneringen. In onze nieuwsbrief vind je heel veel herfstvakantietips!

Tips in onze herfstnieuwsbrief