Vliegende HollandersTerug naar het overzicht

Kom langs bij Luchtvaartmuseum Aviodrome en duik in de wereld van de Vliegende Hollanders!

Ben jij fan van Vliegende Hollanders? Dan kan een bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad voor jou niet ontbreken! Daar duik je namelijk in de wereld van Anthony Fokker en Albert Plesman. Bij Aviodrome waan jij je in de set van deze populaire TV-serie en kom je echt alles te weten over deze pioniers van de luchtvaart. Je ontdekt hun verhalen en ontmoet de andere hoofdrolspelers uit die tijd. Denk hierbij aan de Uiver, Spyker V.2, de Fokker Spin en tal van andere vliegende legendes in het echt.

TV-serie Vliegende Hollanders

Vliegende Hollanders gaat over de opkomst van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (gespeeld door Fedja van Huêt) en president-directeur van de KLM directeur Albert Plesman (gespeeld door Daan Schuurmans) vertolken de hoofdrol in deze prachtige serie. Naast de acteurs spelen ook onze vliegtuigen en de exacte replica van het Schipholgebouw uit 1928 een glansrijke hoofdrol. Zo komen de Uiver en Fokker Spin veelvuldig voorbij.

Expositie 100 jaar luchtvaart in Nederland

De grondleggers van de Nederlandse luchtvaart spelen niet alleen de hoofdrol in de serie, maar uiteraard ook in onze expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’. De levensverhalen van Anthony Fokker en Albert Plesman komen in de tentoonstelling bij Aviodrome uitgebreid aan bod. Je beleeft hun verhalen en vindt diverse (persoonlijke) attributen uit die tijd, zoals de bril en vliegersmuts die Anthony Fokker droeg tijdens zijn eerste vluchten.

De serie Vliegende Hollanders begint met de ELTA (Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam) in 1919 waar men de vliegtuigen van die tijd kon bewonderen. Enkele van deze toestellen vind je nu nog in Aviodrome. Zo kom je in de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ langs de Spyker V.2, de Havilland DH.9 en de Van Berkel WA. Ook vind je er zelfs de originele motor (en bok) van de Spyker V.3 die tijdens de ELTA tentoon is gesteld en zie je in de expositie originele affiches en toegangsbewijzen van de ELTA.

Bestel jouw kaartje op tijd via de roze button!

TIP: Wist jij dat je ook jouw kinderfeestje kunt vieren bij Aviodrome?

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden. Prijs

Kinderen: €12,95

Volwassenen: €15,95

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs