icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Schaapskudde AlmereTerug naar het overzicht

De kudde van Natuurlijk beheer trekt er lekker op uit om de terreinen in Almere te begrazen.
Als begrazingsbedrijf Natuurlijk Beheer, onderhouden zij met behulp van hun kuddes verschillende natuurgebieden. Zij zijn werkzaam voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf.

In Almere zetten zij een kudde Schoonebeeker Heideschapen in om het groen in de gemeente te onderhouden. Door deze manier van werken worden sommige plekken verschraald en anderen juist verrijkt. Het resultaat is een gevarieerd terrein met een grotere biodiversiteit. Het inzetten van machines is hiermee overbodig en de schapen zijn al etende bezig met groenbeheer. Kan het mooier?

Overdag wordt de kudde een aantal uren gehoed door een herder met hond. De overige tijd staan de schapen in een (nacht)raster, waar ze uitrusten en herkauwen.

Schaapskudde Almere is een kudde van Natuurlijk Beheer. 

Check waar ze vandaag zijn, klik snel op de roze websitebutton!

Check ook onze uitagenda voor de leukste en meest verrassende uitjes!

Schaapskudde Almere


Almere
Openingstijden geen Prijs geen Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Groeten uit Urk

Groeten uit Urk

Ga op pad met je mobiel, een dosis gezelligheid en de set ansichtkaarten 'Groeten uit Urk'! Kun jij de afbeelding vinden die op de ansichtkaart staat? Maar vervolgens een foto van de kaart waarbij de kaart als een puzzelstukje in de foto valt. Haal jij de meeste punten?

Ansichtkaarten Puzzeltocht