icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Vette shit in de zomerTerug naar het overzicht

donderdag 19 augustus
Bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan is het vette shit deze zomervakantie!
Bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan is het vette shit deze zomervakantie! De hele periode staat namelijk in het teken van poep! Poep is namelijk ontzettend veelzijdig en van poep kun je enorm veel leren, zowel van mens als dier.

Elke donderdag een workshop
Kom elke donderdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Kemphaan voor een toffe workshop, een speurtocht of ontdek alles over poep in het vette shit laboratorium. Op zondag 22 augustus sluit Stad & Natuur de vette shit zomervakantie af met een heus zomerfestival rond dit thema!

Wat is er zoal te doen? Ga in de natuur op zoek naar dierenpoep en ontdek met de natuurdetective van wie deze zijn! Of ga je liever knutselen? Kom dan je eigen wc-tegeltje maken met bijvoorbeeld de leus: "Oost west, thuis poept het best!" Verder zijn er ook voorstellingen zoals de poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn, of kom kijken bij de voorstelling van Karel Keutel.
 
Vette shit laboratorium
Naast de workshops is op donderdagmiddag ook het ‘Vette shit laboratorium’ geopend. Leer over dieren- en mensenpoep, maar ook over waar de poep heengaat als je het door het toilet spoelt. Als kers op de taart kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur op eigen gelegenheid de speurtocht doen. Bij deze speurtocht over het terrein gaan kinderen op zoek naar het dier dat de wortel van mevrouw Konijn gestolen heeft. Gelukkig is er gelijk een eerste aanwijzing op het plaats delict: een drol!

De workshops reserveer je via de roze websitebutton. Het vette shit laboratorium is gratis te bezoeken op donderdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur en de speurtocht koop je bij de receptie van Stad & Natuur voor €1,50 aan Kemphaanstraat 1.

TIP: Krijg je geen genoeg van de toffe uitjes van Stad & Natuur? Bekijk hier nog 8 leuke activiteiten van Stad & Natuur in Almere!

*
De afbeelding is gemaakt door fotograaf Jorn van Eck

Stad & Natuur: De Kemphaan

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Openingstijden De workshops zijn iedere donderdag in de zomervakantie, van 12.00 tot 16.00 uur Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Groeten uit Urk

Groeten uit Urk

Ga op pad met je mobiel, een dosis gezelligheid en de set ansichtkaarten 'Groeten uit Urk'! Kun jij de afbeelding vinden die op de ansichtkaart staat? Maar vervolgens een foto van de kaart waarbij de kaart als een puzzelstukje in de foto valt. Haal jij de meeste punten?

Ansichtkaarten Puzzeltocht