Doggerland, een nieuwe tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân

21 februari 2022
Kidsproof blogger Naomi bezocht met haar gezin op de openingsdag, aan het begin van de voorjaarsvakantie, de nieuwe tentoonstelling Doggerland in het Natuurmuseum Fryslân. Er is ontzettend veel leuks te doen voor de kids. Lees je mee?
Schatten van Doggerland Natuurmuseum Fryslân
Wist jij dat je vroeger gewoon naar Engeland kon lopen? Dat alles wat nu Noordzee is gewoon land was waar mensen en dieren leefden? In het Natuurmuseum Fryslân kun je hier nu alles over ontdekken in de tentoonstelling 'Schatten van Doggerland'.

Natuurmuseum Friesland Doggerland

Wij mochten op de openingsdag meteen al een kijkje nemen en Noah was erg onder de indruk. Het eerste gedeelte gaat over de Neanderthalers. Dat zijn de mensen die vroeger leefden op het Doggerland. Er zijn veel spulletjes van deze mensen opgedoken en aangespoeld op het strand.

Doggerland

Speerpunten, naalden om warme bontjassen mee te naaien, hakbijltjes, en ga zo maar door. Deze kun je allemaal zelf bekijken en tussen door zijn er schermen met spelletjes en filmpjes hierover.

Natuurmuseum Friesland Doggerland

Vervolgens kom je in het tweede gedeelte wat gaat over de dieren die er vroeger leefden. Dit vonden de kids het állermooist. Ganzen, wolven, honden en zelfs mammoet resten zijn er te zien. Je zult versteld staan van hoe groot een mammoet kies is!

Doggerland opgezette dieren


In het open atelier staat een heel groot skelet van een olifant en kunnen ze je alles vertellen over hoe ze deze dieren zo goed bewaard kunnen houden.

Doggerland Natuurmuseum Friesland skelet

Aan het einde van de tentoonstelling is zelfs nog een heus blotenvoetenpad. Een dikke hit!


Doggerland blotevoetenpad

Kortom deze nieuwe tentoonstelling (die te zien is t/m 4 september 2022, dus ook leuk voor de mei- en zomervakantie, of gewoon tussendoor in het weekend) is een absolute aanrader voor kinderen. Vooral het tweede gedeelte van de tentoonstelling over dieren is ontzettend leuk en leerzaam voor kinderen. Wij zijn enthousiast!

Naomi