Deze tentoonstelling moet je zien! Vrijheid, Vetes en Vagevuur

12 september 2022
Wij geven je 5 redenen waarom jij zéker naar de tentoonstelling Vrijheid, Vetes en Vagevuur in het Fries Museum in Leeuwarden moet gaan!
tentoonstelling vrijheid vetes en vagevuur

1. Súper leuk met kinderen!

Deze tentoonstelling is een dikke aanrader met kinderen. Bij binnenkomst krijgen ze een speciale, avontuurlijk uitziende schatkaart en zo volgen ze een eigen route door het museum. De tentoonstelling is interactief, leerzaam en leuk. Een geweldige combinatie natuurlijk! Zo lopen er ratten over de muur die je kunt proberen te vangen en kun je een echte katapult bewonderen. 

2. Gratis entree t/m 17 jaar

Dit uitje is niet alleen kidsproof maar ook nog eens budgetproof! Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis entree, volwassenen betalen EUR 15,- en met een museumkaart bezoek je het Fries Museum gratis. TIP! Er is ook een combiticket met Princessehof te verkrijgen!

3. Elke zondag workshops

Elke zondag zijn er gratis coole workshops in de hal van het museum.

4. Nog meer extra activiteitenRondom de interessante tentoonstelling worden vanaf zondag 25 september ook toffe jeugdcolleges gegeven (voor kids van 8 t/m 12 jaar). Ook doet het Fries Museum mee aan Night at the Museum (14 oktober 2022). Tijdens deze Coole Kidsnacht gaat het museum na sluitingstijd open voor kinderen. Die avond kun je fabeldieren ontmoeten, troubadours, jonkvrouwen! Leer zwaardvechten! En blijf gezellig eten in kindercafé de Doorzakkertjes.

5. Een echt leuke dag uit!

Een dag naar het museum is voor het hele gezin leuk. Sluit af (of begin) met een lekkere lunch in museumcafé Thùs. Speciaal voor deze tentoonstelling is er zelfs een bier gebrouwen. De Skerne Wiebe. Een blond bier uit bierbrouwerij Grutte Pier.

De tentoonstelling Vrijheid, Vetes en Vagevuur is nog te zien tot en met 7 mei 2023. 

Enthousiast over Leeuwarden? Wij schreven ook de blog: Leeuwarden met kinderen.