Lekker en gezond banaan-chocolade ijs!

25 juni 2020
JA! het is ijsweer! Wij hebben een heel lekker recept voor romig chocolade-bananenijs dat je met een gerust hart meerdere keren kunt eten omdat het gezond voor  jou en de kids is.
Het bevat namelijk alleen maar gezonde ingrediënten. Echt iets voor deze zomerse dagen. Maar ook meer dan geschikt voor feestdagen, troostdagen, lekker-regenachtig-weer-op-de-bank-hang-filmmarathon-met-ijs-dagen. Nou ja, eigenlijk voor alle dagen dus.


Voor 1 persoon:
1 bevoren banaan (vries de banaan in plakjes in)
1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder

Doe beide ingrediënten in de blender of keukenmachine en meng tot een romig geheel. In no time heb je heeeerlijk chocoladeijs.

En als het heel lang lekker weer is een paar variaties op bovengenoemd basisrecept.

Meng ½ – 1 eetlepel kokosrasp mee met de banaan en cacaopoeder voor ‘bounty-ijs’.
Voeg 1 eetlepel gehakte noten (hazelnoten, paranoten, walnoten. Maakt eigenlijk niet uit, is allemaal lekker) toe aan het mengsel.
Voeg cacaostukjes (raw cacao nibs) toe voor chocolate-chip ijs.

Kleine waarschuwing: wees voorzichtig met je blender/keukenmachine. Niet iedere machine kan bevroren fruit aan. Zet hem daarom niet meteen op de hoogste stand aan, maar probeer eerst voorzichtig de ‘Pulse’-functie. Twijfel je? Laat de stukjes banaan dan heel iets zachter worden door ze een paar minuutjes van te voren uit te halen.

Laatste tip: vergeet niet om je voorraad banaan in de vriezer weer aan te vullen. Voor de volgende ronde! 

     


                   L E K K E R   I T E