Licht op Drachten: lichtkunstwerken te zien t/m 3 december!

27 november 2023
Vrijdag 25 november waren wij een van de eerste die de speciale route mochten lopen van Licht op Drachten. Wat een mooie lichtkunstwerken! Wees er snel bij, want Licht op Drachten is alleen deze week nog te bewonderen! (t/m 3 december)
Licht op Drachten t/m 3 december 2023
Licht op Drachten wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is dagelijks te bezoeken is tussen 17.00 en 22.00 uur. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Wat ons betreft is dat een goed idee!

We starten de route bij het Gemeentehuis en liepen al snel het centrum in. We bleven even staan bij de prachtig verlichte boom!Daarna buig je een stukje af en kom je al snel bij een grasveld vol met verlichte haasjes. Echt enig om te zien!Ietsje verder vlakbij de Lidl zie je mooie verlichte swings (schommels) waar kinderen in kunnen zitten. Leuk fotomoment!Na de afbuiging kom je weer in het centrum waar je naast de Hema een muur ziet met allemaal mooie bloemen. Deze reageert op beweging!Aan het eind van de winkelstraat zie je deze prachtig verlichte bos tulpen. Heel kleurig en mooi vonden wij! Daarna loop je deze straat weer terug richting de Lawei waar je een aantal keer ogen op gebouwen ziet!In de Lawei was het heerlijk warm en droog en loop je linksom nog naar een grote ruimte waar allerlei prachtig gekleurde grote licht objecten staan en hangen.

TIP: Naast deze zaal is een tentoonstellingsruimte waar een tentoonstelling over plastic staat. Deze zijn wij ook even ingewandeld en vonden we heel leuk en leerzaam!

Kortom, ondanks de regen, vonden we het echt de moeite waard. Het is een leuke route om met kinderen te doen. Je kunt de route opsplitsen in een aantal avonden of de route in één keer lopen. Wacht niet te lang, want Licht op Drachten is alleen deze week te bewonderen t/m zondag 3 december.

Groet,
Claudine

Licht op Drachten is georganiseerd door o.a. Open Drachten - Open Drachten