Natuurmuseum Fryslân 100 jaar!

20 maart 2023
Natuurmuseum Fryslân is jarig; het museum bestaat 100 jaar, dus het is het hele jaar FEEST! Gratis naar het museum op donderdag (schoolvakanties uitgesloten), T. rex in Town, OnderWaterSafari, Open Atelier en nog zoveel meer fantastisch leuke famiie-activiteiten. Hier 8 extra goede redenen om Natuurmuseum Fryslân te bezoeken!
Natuurmuseum Fryslân 100 jaar
Hieperdepiep... 100 jaar!
Hoog tijd voor een feestje! In dit jubileumjaar kijkt Natuurmuseum Fryslân naar de geschiedenis van het museum en er is aandacht voor actuele thema's. Ook zijn er extra veel activiteiten voor het hele gezin!

Gratis naar het museum
Dit jaar bestaat Natuurmuseum Fryslân 100 jaar! Reden voor een jaar met veel feestelijkheden én een bijzonder cadeau. Heel 2023 kun je het museum op de donderdag gratis bezoeken. (schoolvakanties uitgezonderd)

T. rex in town
Stap 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T. rex, Koning van de Krijt periode. In deze expositie kun je ontdekken wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier.

Natuurmuseum Fryslan T. rex in town

Op OnderWaterSafari
De OnderWaterSafari (4+) is een echte interactieve attractie. Bezoekers maken een reis door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee.

Onderwatersafari Natuurmuseum Fryslân

Jubileum Festival
In het Hemelvaartsweekend is het feest in Natuurmuseum Fryslân want dan is de échte verjaardag! Tijdens het Jubileum Festival is er 4 dagen lang van alles te beleven binnen het museum, maar ook buiten wordt er op onderzoek uitgegaan!

Open Atelier
Dagelijks is één van de preparateurs van het museum aan het werk in het Open Atelier. Hier kun je zien hoe het opzetten van een ransuil, torenvalk of veldmuis in zijn werk gaat. Niet alleen leerzaam, maar ook heel bijzonder!

T. rex kinderfeestjes
Iets te vieren? Rond de expositie T. Rex in Town zijn bij Natuurmuseum Fryslân twee leuke kinderfeestjes ontwikkeld! Een partijtje bij het museum bestaat uit leuke opdrachten of een heus speurspel door het museum.

T. rex Kinderfeestje Natuurmuseum Fryslân

Draak Li-Ming
Neem een kijkje bij reuzendraak Li-Ming op de zolder van het museum. Kids kunnen met een rondleider op pad. Er wordt een sprookje verteld en de kinderen gaan samen op zoek naar de sleutel van de schatkist.

Heel veel goede redenen om dit jaar Natuurmuseum Fryslân te bezoeken dus!