Feest fruit met choco dipTerug naar het overzicht

Deze fruittraktaties zien er prachtig uit en vallen goed in de smaak door de lekkere choco dip!
Dit fruit op een stokje ziet er niet alleen prachtig uit; het is een traktatie om je vingers bij af te likken!

Nodig:
- korte en lange tapasprikkers
- aardbeien
- druiven
- bananen
- pure en melkchocolade
- discodip
- nougatine

Aan de slag:
Smelt de chocolade au bain-marie zodat het niet aanbrandt. Was en droog het fruit, prik de druiven en aardbeien om en om op de lange tapasprikkers. Dip de bovenste aardbei in de gesmolten chocolade (dip, draai, eruit!) en haal 'm daarna door de discodip. Prik het fruitspiesje in een gehalveerde en met aluminiumfolie beklede kool, zodat het goed kan drogen. Als je klaar bent, kan je de kool met spiesjes zo de ijskast inzetten tot gebruik. Handig en feestelijk!
 
Voor de bananen: snij stukken banaan van ongeveer 2 cm dik, prik ze op de korte tapasprikker, haal ze door de gesmolten chocolade en daarna door de nougatine. Zet ze op een stuk bakpapier in de ijskast om te laten drogen. Mmmm...
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!