Oranje pecankoekenTerug naar het overzicht

Yummie, deze heerlijke pecankoeken met een oranje glazuurlaagje maken je Koningsdag extra feestelijk!
Wat heb je nodig voor 6 stuks?
-100 gram pecannoten
-50 gram amandelmeel
-½ tl gemalen kaneel
-½ tl baking soda
-30 ml kokosolie
-30 gr honing (2 eetlepes)
-2 eieren
-70 gr geraspte wortel of 1 flinke wortel
-3 el rozijnen Zakje kant-en-klare- Dr. Oetker oranje glazuur (zonder glazuur is de muffin koolhydraatarm en glutenvrij).

Hoe maak je de pecankoeken?
Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 6 halve pecannoten apart en maal de rest van de noten in een keukenmachine tot een grof poeder. Let op dat je er geen notenpasta van draait. Roer het amandelmeel, de kaneel en de baking soda door de gemalen pecan noten.

Smelt de kokosolie en doe in een mengkom. Mix de honing en de eieren erdoor. Voeg de droge ingrediënten, de geraspte wortel en de rozijnen toe en mix even goed. - Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes. Garneer met de apart gehouden halve noten en bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20 – 30 minuten gaar en goudbruin.

Gebruik de dr. Oetker oranje glazuur om erop te doen.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk!


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!