• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Triceratops in LeeuwardenTerug naar het overzicht

zondag 18 augustus
De dino’s gaan deze zomer ‘on tour’. Sta oog in oog met het Triceratops skelet in de Blokhuispoort!
dbieb en Natuurmuseum Fryslân hebben samen een pop-up museum opgezet in de Blokhuispoort. Hier sta je oog in oog met het Triceratops skelet en ontdek je meer over het hele proces: van vondst en opgraving naar onderzoek en uiteindelijk tentoonstellen.

Onderweg kun je van alles ontdekken: waarom heeft de Triceratops een snavel, wat is de functie van het nekschild en waarom heeft het dier maar liefst drie hoorns? Na het zien van het skelet gaat de ontdekkingsreis verder in dbieb en het Natuurmuseum. 

Naast de tentoonstelling, kun je in dbieb allerlei toffe doe-dingen doen met het hele gezin, waarbij nieuwsgierigheid en avontuur centraal staan. Er is daarnaast een uitgebreid programma met activiteiten zoals Q&A’s met dino-experts en Dining with dino’s. 

Dino Dubbelgangers in Natuurmuseum Fryslân
Hoe weten we eigenlijk hoe dinosauriërs leefden en wat ze aten? Wetenschappers kijken vaak naar dieren van nu die een beetje op ze lijken. Het is niet mogelijk om een levende Triceratops te bestuderen, maar van moderne vergelijkbare dieren zoals de olifant kunnen we wel het gedrag en voedingspatroon in kaart brengen. Zo kunnen we ons een voorstelling maken van hoe deze indrukwekkende dieren ooit op aarde hebben rondgelopen. Hoogtepunt van de tentoonstelling is het skelet van een Thescelosaurus!

Triceratops-route door de stad
Tussen de Blokhuispoort/dbieb en Natuurmuseum Fryslân is een speciale Triceratops route gemaakt, waarbij je gaat botten zoeken in de stad. Volg de voetsporen van Triceratops of kijk via de QR-code op Google maps. Bij elk bot vind je een letter, welke zin kun je maken? Op vertoon van een Triceratops ticket voor de Blokhuispoort krijg je 50% korting op de entree voor Natuurmuseum Fryslân (excl. OnderWaterSafari) én een kleine Triceratops verrassing (zolang de voorraad strekt).

Een gratis ticket met tijdslot voor de tenstoonstelling is vanaf 1 juni verkrijgbaar. Tussen de Blokhuispoort/dbieb en Natuurmuseum Fryslân is een speciale Triceratopsroute gemaakt. Op vertoon van een Triceratopsticket voor de Blokhuispoort krijg je korting op de entree voor het Natuurmuseum.

Klik voor meer info op de roze websitebutton.

Blokhuispoort

Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Openingstijden Donderdag 11 juli tot zondag 18 augustus: 11.00 - 16.00 Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is zomervakantie! Er is zoveel leuks te doen in Fryslân, van waterpret tot toffe musea en van ravotten en klauteren tot eindeloos speelplezier.

Check hier onze favoriete zomeruitjes!