icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Escheriaanse 3D illusieTerug naar het overzicht

maandag 31 augustus
Bewonder de enorme 3D muurschildering in Escher style in het Prinsessehof in Leeuwarden.
Het Princessehof, dat klinkt best chique! En zo voelt het ook, wanneer je daar bent. Het is namelijk het geboortehuis van een aantal zeer bekende mensen.

In het Princessehof in Leeuwarden zit het nationale keramiekmuseum en daar zie je onder andere een mooie tentoonstelling over de bijzondere kunstenaar en graficus M.C. Escher. En ja het is echt waar, Escher is ook in het Prinsessehof geboren. Voor heel veel kinderen is het supergaaf om de prachtige schilderingen en tekeningen van Escher te bekijken.

Wat vooral indruk maakt is de enorme ‘Escheriaanse’ muurschildering van de 3D street artist Leon Keer. Je staat letterlijk in een kunstwerk.

Er zijn naast Escher ook nog andere tentoonstellingen te zien en je kunt een 'koninklijk' wandelingetje maken in de paleistuin en neemt daarna een drankje in de theesalon. 

Het Princessehof is alleen te bezoeken met een online ticket, dat vooraf gereserveerd kan worden via princessehof.nl/tickets. Kinderen t/m 17 jaar gratis! Check de website via de roze button.

Princessehof

Grote Kerkstraat 9
8911 DZ Leeuwarden
Openingstijden Kijk hiervoor op de website Prijs Kinderen gratis Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

16x een dagje uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld. Happy Simmer!

Naar de uitjes