icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Sam& in LeeuwardenTerug naar het overzicht

In het centrum van Leeuwarden kan je een gaaf 3D straattekening bekijken en een coole foto maken!
Heb je het al gezien? Op het Wilhelminaplein in Leeuwarden ligt een 50m2 kunstwerk. Dit (kunstwerk) is de aftrap voor de campagne ‘Stel je voor dat elk kind écht mee kan doen’, waarmee kenbaar wordt gemaakt dat allerlei voorzieningen via Sam& binnen handbereik zijn voor kinderen die onder de armoedegrens leven. 

Álle kinderen kunnen dit kunstwerk komen bekijken en een leuke foto maken. Want helaas is de realiteit dat het voor 1 op de 12 kinderen in Nederland en in Leeuwarden 1 op de 8, niet mogelijk om mee te doen.

3d Streetpainter Matthew May maakt deze boodschap heel tastbaar in een 3D straattekening die op het Wilhelminaplein in Leeuwarden - een stad met veel kinderarmoede in Nederland - is onthuld.  

Sporten, muziekles, schoolgeld, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, terwijl dit voor 315.000 kinderen in Nederland geen vanzelfsprekendheid is. Sam& wil zorgen dat ook hún dromen in vervulling kunnen gaan, zodat zij - net als hun leeftijdgenoten - gewoon kunnen meedoen. Via haar digitale loket www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs zoals leerkrachten, wijkteams, schuldhulpverleners een aanvraag doen voor voorzieningen die kunnen helpen als er thuis weinig geld is.

Klik voor meer info door via de roze websitebutton.
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is zomervakantie! Er is zoveel leuks te doen in Fryslân, we hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

Naar onze zomerspecial!