icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Weetjes over de walvisTerug naar het overzicht

Leer deze zomervakantie meer over de walvis tijdens de doe-tentoonstelling in het Fries Scheepvaartmuseum
Heb jij Femke de walvis al gezien? Ze is aangespoeld in het Fries Scheepvaart Museum. Deze kinderen zoeken haar in de vijver, maar daar past ze niet in. Ze is nl. wel 10 meter lang!

Speciaal voor de zomervakantie is er een gave familietentoonstelling over de walvis waar je vooral veel kunt DOEN en ook nog eens iets LEERT!
Weet jij misschien hoeveel olifanten er passen in een blauwe vinvis? Kun jij muziek maken als een walvis? En durf jij zonder kijken aan baleinen te voelen?

Aanvullend op 'Bloed, zweet en walvistraan' presenteert het Fries Scheepvaart Museum een familietentoonstelling over het grootste dier op aarde: Femke de blauwe vinvis.

Een echte doe-tentoonstelling rondom een 10 meter lange afbeelding van een walvis. Maak met het hele gezin de opdrachten, en dan weet je na afloop alles over de blauwe vinvis. Hoe groot de ogen zijn bijvoorbeeld, hoeveel liter melk een walviskalf drinkt, en welke producten er van walvissen gemaakt werden.

TIP: vergeet het Kindermuseum niet te bezoeken! Dat is zó leuk! Het is een aparte ruimte bovenin het Fries Scheepvaartmuseum helemaal ingericht voor kinderen. Ze mogen alles doen en overal aankomen! :)

Klik even door via de roze websitebutton voor reserveren en meer info!

Fries Scheepvaart Museum

Kleinzand 16
8600 AD Sneek
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden Prijs Kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 18 jaar € 4,50, volwassenen € 9,50 Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is zomervakantie! Er is zoveel leuks te doen in Fryslân, we hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

Naar onze zomerspecial!