T-Rex in TownTerug naar het overzicht

Maak bij Natuurmuseum Fryslân een ongekende tijdreis met veel leuke kinderactiviteiten!

Er is een nieuwe tentoonstelling bij Natuurmuseum Fryslân!

T-Rex in Town

Gigantische afmetingen, een enorme bek en vlijmscherpe tanden: de Tyrannosaurus rex is één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Het idee dat dit dier daadwerkelijk op aarde heeft rondgelopen boezemt nog altijd ontzag in. Stap daarom 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T-Rex, Koning van de Krijt periode.

Wij zijn er al geweest, kijk maar:

Het topstuk van T. rex in Town is een wetenschappelijk model van het skelet van de T. rex. Skeletten van een T. rex behoren tot de zeldzaamste fossielen ter wereld. Dino-expert Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, de botten op. Het skelet is één van de meest complete ooit gevonden.

In de expositie ga je ontdekken wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier. Hoe oud was ze precies, wat stond er op het menu en wat vertellen de botbreuken over haar leven? Doe een dansje om een T. rex vrouwtje te verleiden of maak met spuitbussen een graffiti dino. Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?

Rond T. rex in Town zijn veel extra activiteiten: graaf zelf fossielen op, bezoek de vertelkar of neem deel aan verschillende workshops in de vakantieperiodes. De tentoonstelling is te zien van 15 oktober 2022 t/m 3 september 2023. 

Op zoek naar nog meer leuke uitjes? Kijk dan ook eens in onze uitagenda!

Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
Openingstijden Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Prijs Kind 0 t/m 3 jaar gratis
Kind 4 t/m 18 jaar €6,50
Volwassen €13,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Natuurmuseum Fryslân 100 jaar!

Natuurmuseum Fryslân 100 jaar!

Dit jaar viert Natuurmuseum Fryslân feest en wij hebben de activiteiten op een rijtje gezet in een mooie Special!

Bekijk hier de Special