Corona - Speeltuinen die weer open zijn in 't Gooi

29 juni 2020
Corona update - De speeltuinen in 't Gooi gaan ook weer open. Bekijk hier welke speelplekken weer toegankelijk zijn. Handige tips.
Corona update - speeltuinen weer open

Corona-upate: speeltuinen in 't Gooi weer open

Met de versoepeling van de corona-maatregelen gaan ook speeltuinen in de buurt weer open. Enkele speeltuinen waar je weer heen kunt vind je hieronder! Let op: bij de speeltuinen zijn extra maatregelen van toepassing en soms wijken de openingstijden af. Lees voor je bezoek dus altijd eerst even de voorwaarden!


Speeltuin in Weesp

De vrijwilligers van deze prachtige speeltuin maakten een vreugde dansje toen ze hoorde dat ze aan de slag konden met maatregelen om de speeltuin weer te openen voor de kinderen uit de buurt. Vanaf 15 mei kunnen kindjes uit de buurt hier weer buitenspelen. Speeltuin Don Bosco is open op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmiddag. Er zijn tijdsblokken en er is een maximum van kinderen dat tegelijk toegelaten wordt per keer.

Speeltuin Heidezicht in Bussum

In Bussum kunnen de kindjes weer veilig spelen in de speeltuin van Heidezicht. Heerlijk aan de hei, waar je voorafgaand ook fijn kunt wandelen. Heidezicht had al een afhaalservice de afgelopen weken, maar vanaf 1 juni is het theehuis Heidezicht ook weer open. Wel met alle nodige maatregelen, deze vind je bij de ingang.Speelpark Oud Valkeveen

Ook het speelpark in Naarden is weer open. Wel heel voorzichtig, ze starten namelijk in eerste instantie met het toelaten van de abonnementhouders van Speelpark Oud Valkeveen. Als alle maatregelen zichtbaar goed gehanteerd worden en het blijkt allemaal goed te verlopen dan zullen er wellicht nieuwe regels gaan gelden binnenkort. Wij houden je op de hoogte. 

Natuurspeeltuin 's Graveland

Het bekende speelnatuur van Natuurmonumenten naast Café Brambergen gaat vanaf 1 juni ook weer open. Heerlijk spelen tussen de bomen en in de reusachtige boomhut. Het terras is ook weer toegankelijk met de geldende maatregelen. Hier heb je de ruimte en zit je midden in de natuur. Heerlijk om ook een flinke wandeling te maken.

Speelbos 't Laer

Tussen Hilversum een Baarn vind je het speelbos waar je met de kinderen beschermd kunt spelen. Heb jij thuis echte avonturiers? Dan is dit de perfecte speelplek voor jullie. Er is van alles te ondekken en er zijn veel leuke natuurlijke speelelementen. De waterpomp zorgt ook altijd voor veel pret bij de kinderen. Rondom het speelbos staat een omheining van hout waardoor je kinderen niet zomaar weg kunnen.

Speelbos 't Laer blijft een feest voor kinderen.Erfgooiersspeeltuin in Hilversum

Een van onze favoriete speeltuinen in Hilversum blijft toch wel de Erfgooiersspeeltuin in Noord. Lekker groot, met mooie speeltoestellen en een stukje speelbos achterin met klimtoestellen en een tokkelbaan. Vanaf 1 juni willen zij ook weer open, uiteraard ook met de nodige maatregelen die zij ook allemaal met de vrijwilligers opzetten en hanteren. Hoe fijn dat dit straks weer kan :-)

Speeltuin de Eekhoor in Kortenhoef gaat toch open!

Speeltuin de Eekhoorn heeft besloten ook weer open te gaan. Wat fijn dat dat toch weer kan! Even leek het erop dat zij het hele seizoen dicht zouden blijven. In eerste instantie starten zij vanaf 7 juli en kunnen de kinderen weer komen spelen op dinsdag, woensdag en donderdag van 11 - 17 uur en op zaterdag van 11-16 uur. Voor actuele informatie en openingsdagen en tijden (dit kan dus veranderen), adviseer ik je hun facebookpagina in de gaten te houden!

Speeltuin de Zoutkeet in Hilversum gaat ook weer open!

Voor de vrijwilligers van speeltuin de Zoutkeet leek het niet haalbaar om alle maatregelen te handhaven, maar door de versoepelingen gaan zij nu toch vanaf 1 juli weer open. Fijn!
Weer naar de speeltuin en RIVM-richtlijnen m.b.t. het corona-virus

- Ouders blijven zoveel mogelijk buiten de speeltuin, tenzij ze komen met jonge kinderen.
- Heb je gezondheidsklachten, dan speel je thuis. Dit geldt ook voor ouders, medewerkers en vrijwilligers.
- Veel speeltuinen werken met speciale tijdsblokken.
- Was je handen bij binnen- en thuiskomst.
- Het aantal kinderen in de speeltuin is beperkt.Tip: Kijk hier voor meer leuke tips voor het hele gezin!
Naar de website