Kinderboekenweek Special

26 september 2020
In deze special vind je leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek van 30 september - 11 oktober.
Kindboekenweek 2020
En toen? 
Het thema van dit jaar is 'En toen?'. Reis je terug in de tijd, doe mee met leuke activiteiten, ga naar een mooie theatervoorstellingen en nog veel meer. En neem vooral regelmatig een kijkje in onze Uitagenda; die vullen we dagelijks met leuke uitjes, workshops en events. Hieronder vast een paar tips...
Naar de Uitagenda >>


Extra activiteiten op het Muiderslot 
Het Kinderboekenweekthema 'En toen?' sluit natuurlijk perfect aan bij het Muiderslot. Daarom kun je hier de komende weken allerlei leuke extra activiteiten bijwonen. Leer alles over muziek van vroeger en nu, luister naar de prachtige verhalen en ga op tour en leer coole straattaal!
Plan snel een dagje Muiderslot!
Naar het kasteel >> 


Kijk live mee!
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek voor het eerst met alle scholen tegelijkertijd geopend. Op 30 september vanaf 10.00 uur kun je de feestelijke opening via een live stream volgen op de site of via het evenement op Facebook. Kijk je mee?
Check het programma >>


Zoekwedstrijd 
In de bibliotheek kun je meedoen aan de zoekwedstrijd. Probeer zoveel mogelijk goede antwoorden in de boeken op te zoeken. Goed beantwoorde zoekopdrachten leveren punten en een nieuwe opdracht op. Doe je mee?
Check alle info >>


Voorlezen en knutselen
Tijdens de Kinderboekenweek bieden ze bij de bibliotheek op verschillende dagen gratis activiteiten voor kinderen. Zo worden kinderen dagelijks voorgelezen en zijn er leuke knutselmiddagen. Meld je vooraf wel even aan.
Aanmelden >>


En toen?
 
Heb je het nieuwe liedje 'En toen?' van Kinderen voor Kinderen al gehoord? Het is geschreven door Tosca Menten speciaal voor de Kinderboekenweek. De videoclip speelt zich af in het Rijksmuseum. Zing en dans je mee?
Bekijk de videoclip >>


Poppentheater
 
Op 27 september kun je naar de poppentheater voorstelling in Bussum. De voorstelling is gericht op kinderen van 4-8 jaar. Een prachtig verhaal van lang geleden over een koning, koningin, hun enige prins èn juffrouw Jannie.
Check alle info >>


Workshop in Weesp
Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm, maar welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen? Doe mee met de workshop Superstructuren in Weesp.
Ja, dat wil ik >>

Volg Kidsproof 't Gooi