MEIVAKANTIE - uittips voor kinderen in 't Gooi

11 april 2022
De meivakantie staat voor de deur en de kinderen hebben toch echt 2 weken vrij van school. Wat gaan we doen? Wij kijken graag naar wat allemaal al wél kan! Lees hieronder onze favoriete tips...
Uittips voor het hele gezin in de meivakantie

Parkspellen in de meivakantie in Baarn

Speel deze meivakantie de parkspellen van de Wintertuin in Baarn en geniet van het terras... dat mag weer! Gamen doe je NIET op de bank deze vakantie, maar lekker in het park in Baarn! Speel 3 verschillende parkspellen. Je speelt de spellen in het prachtig gerenoveerde Cantonspark.
Kijk hier



Flight Camp in de meivakantie

Bij Flight Deck 53 kun je in de meivakantie 2 t/m 6 mei meedoen aan een supergaaf dagkamp voor kids van 7 t/m 15 jaar! Iedere ochtend starten de kids met activiteiten in het park. 's Middags gaan ze heerlijk naar buiten toe en worden er activiteiten op verschillende locaties in het Gooi gedaan.
Onder de activiteiten vallen onder andere: dagelijkse jump- en/of free-running les, vrijspringen, een film middag, lasergamen, klimmen, zwemmen, SUPPen, skaten en nog meer sportieve en creatieve verrassingen.
Meld je aan >>>


Legofanaten opgelet!

De bouwmeester van kasteel Muiderslot heeft jullie hulp nodig. Hij bouwt het kasteel met LEGO®. Kom helpen en bouw mee aan het grootste LEGO® kasteel van NL! De workshop is gratis met een geldig entreekaartje
Naar het Muiderslot in de meivakantie

NIEUW: Het Kroontjespad in Baarn

Het Kroontjespad is een audiotour voor kids door het Baarnse Bos en start bij Eethuys-Café De Generaal. Zoek in het bos de paaltjes met de kroontjes. Scan de QR-code en luister naar de verhalen over de prins en prinses van Soestdijk.
Bekijk hier alle info



Zwemmen in Blaricum

Tijdens de meivakantie zijn er superleuke activiteiten voor de kids in het mooie zwembad van R & A in Blaricum. Kinderen genieten volop van trampoline fun, discozwemmen, zeemeermin zwemmen, kom met het hele gezin!
Bekijk alle activiteiten

Wandelpuzzeltochten in 't Gooi (8+)

Bij Puzzeluitje hebben ze een aantal leuke wandelpuzzeltochten uitgezet in 't Gooi. Het zijn leuke tochten, langs prachtige plekjes met uitdagende opdrachten! Ga er in de meivakantie heerlijk op uit. Welke route kies jij?
Bekijk de routes hier



Meivakantie Rijksmuseum

Beleef een creatieve dag met je hele familie in het Rijksmuseum. De verhalen van het museum komen tot leven in familierondleidingen, expeditie Rijksmuseum en toffe workshops. Maak een hippe kraag of teken de natuur.
Bekijk het programma


Boer Boris is jarig!

Boer Boris is jarig en dat wordt groots gevierd bij het Zuiderzeemuseum! Zo zijn er extra veel leuke Boer Boris-activiteiten in het museum. Maken de kinderen een worteltjestaart of klimmen ze liever op de tractor? Het kan allemaal!
Vier feest in het museum


Escaperoom experience (8+)

Deze toffe escape voorstelling zie je 6 mei in Theater de Omval in Diemen. Kom meer te weten over klimaatverandering door spannende escape games- en films. Stop jij de Wraak van de Klimaatpiraat?
Kom je ook?


Zoveel bootjes deze vakantie!

Kom deze vakantie met je hele familie naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam voor leuke activiteiten. Een bootje bouwen met blokken, de nieuwe kijktocht, de familie-tour en nog veel meer! Stap aan boord.
Voor alle leeftijden leuk


Pannenkoeken als ontbijt

Op dinsdagochtend 3 mei in de vakantie kun je in je pyjama lekker pannenkoeken eten bij het Filmtheater en daarna naar de film! Geniet van de grappige animatie 'Kop op'. Vanaf 9.45u staat het ontbijt klaar, een heerlijk begin van je dag.
Reserveer een plekje 



Reis door Joodse tradities

Vergaap je aan de honderden mooie rammelaars en leer van alles over Joodse tradities en gewoontes in het Joods Museum junior in Amsterdam. Met iedere dag in de vakantie de VR-reis én leuke knutselactiviteiten.
Over feestdagen, muziek & eten


Tussen Kunst & Kidz

In het Zuiderzeemuseum spelen kinderen dit jaar de hoofdrol met o.m. in de meivakantie 'Tussen Kunst & Kidz'. Ze gaan creatief aan de slag met de leukste workshops. Maak een sokpop, schrijf een rap en maak een kunstwerk van afval!
Ontdek het aanbod


Dagje de boer helpen

Het leven als boer is leuk, maar hard werken. Daarom kan boer Arnold jouw hulp goed gebruiken. Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om te leven als boer? Kom dan een dagje meehelpen op de boerderij van Hoeve Ravenstein.
Naar de boerderij



Het leven in oorlogstijd (9+)

In het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam leer je alles over de Tweede Wereldoorlog. Stap in de tijdmachine en leer meer over propaganda van de nazi’s en geheime berichten van het verzet.
Interactief en interessant


Rennen, fietsen, racen...

Ren jij harder dan een krokodil? Racen in een Formule1 simulator? In de Mobility Experience van Move Amsterdam kun je het nu proberen! Superleuk interactief uitje waarin je alles leert over mobiliteit.
Bekijk en boek tickets

Boek een vakantiekamp voor de kids

Gaan jullie op vakantie? Of is het nog niet zeker? Wij hebben voor de zes weken zomervakantie in ieder geval al vakantiekampen voor de kids uitgezocht. Of je nu houdt van zeilen, dansen, paardrijden, sporten of science? Voor iedereen is er wel een kamp te vinden wat bij je past. Bekijk ons overzicht met vakantiekampen voor de zomer van 2021.
Bekijk alle kampen >>>




Naar de website