icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Sinterklaas in 't Gooi 2020

26 oktober 2020
Sinterklaasintocht - tja, die kunnen helaas niet door gaan dit jaar ivm de maatregelen rondom het coronavirus. Maar wat is er wel te doen?
Sinterklaas uitjes en activiteiten in 't Gooi

Intocht Sinterklaas in Nederland 2020!

Hij komt echt wel naar Nederland hoor!
De landelijke intocht van Sinterklaas in 2020 gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus zal publiek niet welkom zijn bij de intocht en zal de locatie niet worden bekendgemaakt. Wij vinden het heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken.
Op zaterdag 14 november start de uitzending om 12:00 uur op NPO 3.

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 9 november is er weer iedere dag om 18:00 uur het populaire Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok. Mis het niet!
Meer info >>>Bezoek het kasteel van Sinterklaas

Hij nodigt alle kinderen uit op zijn kasteel. Ivm de gevaren van corona wil hij voor de zekerheid een beetje afstand bewaren. Daarom gaat Sint dit jaar voor het eerst digitaal! Op verschillende schermen in Kasteel Muiderslot kun je hem alsnog ontmoeten. Er van alles en nog wat te beleven op het kasteel. Zo zijn er circuspieten, kun je gedichten en tekeningen maken, pietengym doen met je zelf geknutselde pietenmuts, pepernoten bakken en natuurlijk mag je ook even het paard van Sinterklaas aaien. Amerigo, het paard, staat namelijk gewoon op de binnenplaats!
Meer informatie >>>


Sinterklaasvoorstelling in Hilversum 

In Theater Kleintje Kunst in Hilversum kun je weer naar en vrolijke sinterklaasvoorstelling in het knusse theater bijwonen. Er zijn 3 verschillende dagen waarop de voorstelling te zien is.
Bekijk hier meer info >>>

Suikervrije speculaas

Zin om iets lekkers te bakken om helemaal in de Sinterklaassfeer te komen? Wij hebben een lekker recept voor suikervrije speculaas voor je. Het recept en dus ook de ingrediënten kun je vinden bij Hoeve Ravenstein in Baarn.  Je kunt hier overigens ook terecht voor heel veel glutenvrije producten en recepten. Handig voor de feestdagen.
Bekijk het recept >>>


Sinterklaas komt in de bioscoop

Op zondagochtend 22 november verrast de Sint de kinderen met een bezoek aan de zaal en is De Grote Sinterklaasfilm te zien op het witte doek. Kaartjes zijn nu te koop, dus wees er snel bij!
Meer info >>>Gluurpietjes in Hilversum

Je kent vast de berenjacht nog wel. Nu hebben we de gluurpietjes in Hilversum. Ga op zoek naar zo veel mogelijk pietjes en lees wat je moet doen. Wij zijn heel benieuwd hoeveel mensen er naar ons gaan zwaaien de komende dagen tijdens ons wandelingetje!
Lees meer >>>Tekeningenbus van Sinterklaas

Voor Museum Hilversum staat tot en met 5 december een brievenbus voor tekeningen en kleine kunstwerken. Kom jij hier iets moois in stoppen voor de Sint? De slaapkamer, die in het museum is,  behangen ze met al jullie mooie werken en ze maken in het museum ook een kleine fototentoonstelling. Hiermee voelt Sinterklaas zich vast thuis in Hilversum.Slaapkamer van de Sint

De slaapkamer van de Sint is te bekijken in Museum Hilversum. Als het in het museum niet lukt vanwege mogelijk aangescherpte maatregelen van het RIVM, dan is deze op de Brink van buitenaf te bezichtigen. Gaan jullie ook stiekem gluren?
Meer info >>>


Foto: Rick Mandoeng

Raamtekening Sinterklaas

In een handomdraai je huis in sinterklaassfeer? Dat kan heel makkelijk met een vrolijke raamtekening! Met een witte stift zet je gemakkelijk een vrolijk Hollands tafereel op het raam. Met een pietje op het dak of een sint te paard met een volle maan.

Bekijk hier de voorbeelden >>>
Sinterklaas Dobbelspel

Gratis cadeau van Kidsproof voor jou! Een Sinterklaas-spel om te spelen met pakjes of pepernoten! Download via onderstaande link gratis het Kidsproof Sint Dobbelspel. Je hoeft het daarna alleen nog maar te printen en te spelen! Enneh... vergeet de dobbelsteen niet!
Download hier >>>

Veel speelplezier!Nog meer tips
Alle leuke Sinterklaasuitjes vind je in onzeUitagenda!