Leuke uittips voor in de voorjaarsvakantie

21 januari 2020
De voorjaarsvakantie komt eraan! Ga je skiën of blijf je lekker thuis? Wij blijven in Nederland. Maar zijn niet getreurd hoor, want er zijn zoveel leuke dingen te doen voor de kinderen deze vakantie!
Leuke tips
Onze nieuwsbrief met de leukste tips voor de voorjaarsvakantie (en daarna!) verschijnt in de week voorafgaand aan de vakantie. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg jij als eerste de leuke tips in je mailbox - aanmelden>>>

Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid
Tijdens de voorjaarsvakantie kun je bij Beeld en Geluid meedoen met te gekke superworkshops door de échte coaches van Kinderen voor Kinderen! Zing en dans op de leukste Kinderen voor Kinderen-hits en ontmoet jouw idolen tijdens de Meet & Greet. Presentator Ridder van Kooten is er ook voor een vrolijke Sing-a-long. Doe mee met het parcours en verzamel alle stickers! Kijk naar de mooiste fragmenten of ga op de foto met jouw favoriete koor uit de afgelopen 40 jaar.
Bekijk het hele programma>>>Actief uitje
Hebben jouw kinderen ook zo veel energie? En moeten die soms even lekker uitrazen? Dan is Trampolinepark Flight Deck 53 echt een aanrader. In de Clemens kerk in Hilversum is een prachtig trampolinepark gebouwd met alle moderne opties om je heerlijk uit te leven. Tijdens de vakanties zijn ze al vanaf 10 uur open en je kunt op het terrein gratis parkeren. 
Springen in de vakantie >>>
Muiderslot
Op Kasteel Muiderslot is er van alles te beleven in de vakantieperiodes. Deze voorjaarsvakantie kun je de familierondleiding doen. Leer alles over de middeleeuwen en ervaar hoe ze toen leefden in Muiden. Ook kun je deelnemen aan creatieve workshops en maak je een mooie ridderhelm of jonkvrouw haarband.
Bekijk het programma >>>
Singer Laren
In het museum in Laren is een nieuwe tentoonstelling te zien 'out of office' met daarbij twee leuke speurtochten voor kinderen (zelfs al voor kindjes vanaf 4 jaar). De speurtochten zijn gratis voor de kinderen en hoort bij het museumbezoek. Op 16 & 23 februari kun je ook naar het open kinderatelier van Singer. Maak de mooiste creaties, vandaag ben jij de kunstenaar!
Naar Singer Laren >>>Naar buiten

Het weer wordt steeds zachter, tijd om weer lekker veel naar buiten te gaan met de kinderen! Hier alvast een paar leuke tips.

- Lammetjes kijken
Bij de verschillende Kinderboerderijen in 't Gooi en bij de schaapskudde van het Goois Natuurreservaat zijn al weer lammetjes geboren. En er worden ook nog steeds op andere plekken lammetjes geboren. Leuk om met je kind(eren) heen te gaan! We houden jullie op de hoogte over het lammetjes nieuws via de site en onze social media!- Loop het kabouterpad
Het blijft een superleuke tip om het Kabouterpad in het Baarnse bos te lopen. - Overige wandelroutes voor kinderen
Er zijn verschillende wandelroutes voor kinderen in 't Gooi. Ze varieren in lengte en zijn vaak leuk doordat je een speurtocht volgt, vragenlijsten krijgt die je kunt invullen of gekleurde paaltjes kunt volgen. Zo blijven de kleintjes ook geboeid!- Klimmen en vies worden in  het speelbos
Wil je de kids lekker laten ravotten in een natuurlijke omgeving? Ga dan een dagje naar een speelbos. We hebben er twee in de buurt. Speelbos 't Laer ligt tussen Hilversum en Baarn en biedt heel veel speelruimte voor alle leeftijden. Vergeet niet een thermoskan koffie en warme chocolademelk mee te nemen. Maar check ook het Speelbos in 's Graveland, dit speelbos is minder groot, maar heeft een super leuke boomhut en je kunt hier heerlijk koffie en warme chocolademelk drinken na het spelen!
Dagje thuis blijven
En soms wil je gewoon lekker een dagje thuis blijven, even niet op pad! Dan is het leuk om samen te gaan knutselen. De lente biedt weer veel inspiratie voor vrolijke knutsels van bloemen, lammetjes of vlinders. Wij hebben een paar eenvoudige voorbeelden voor je gemaakt, die je eenvoudig kan namaken met de kleintjes! Bekijk hier onze lente knutsels om zelf te maken.Tips aanmelden

En weet je nog leuke tips? Meld het dan gerust via gooi@kidsproof.nl

Keuze maken
In onze uitagenda staan al veel leuke uittips in Hilversum, Bussum, Huizen, Baarn en omgeving, dus daar kun je alvast een kijkje nemen.

Fijne vakantie!
Groeten,
Maud

Tip: lees ook onze andere blogs.