Leuke uittips voor de meivakantie

21 april 2023
Vakantie! Wat gaan jullie doen? Er is deze meivakantie weer veel te beleven in de regio. Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet. Wat dacht je van een gaaf museum, een nieuwe familiefilm of een dagje naar Amsterdam? Je vindt de leukste meivakantie-tips in deze nieuwsbrief!
Meivakantie tips in 't Gooi en omgeving
Gamen in het Mediamuseum
Van 28 april t/m 7 mei kun je bij het Mediamuseum een gave game spelen! Help de 11-jarige Nova in dit spel om de herinneringenmachine te repareren. Ontdek ook meteen het interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid!
Reserveer snel je tickets

Koningskermis in Hilversum
Yes, de Koningskermis is 21 april tot en met 1 mei weer in Hilversum! Geniet van straattheater en allerlei gave attracties, waaronder een 80-meter hoge zweefmolen die je een fantastisch uitzicht geeft. Nieuw dit jaar is de Ballon Voyagè.
Check het programma

Knutsel een lentetuin
Hoeve Ravenstein organiseert een gezellige en creatieve dag voor kids van 4 t/m 8 jaar op zaterdag 29 april. Zij maken een prachtige knutselwerkje in het thema Lentetuin! TIP: Pluk daarna samen een mooie bos tulpen in de pluktuin.
Knutselen op de boerderij

Meivakantie bij het Muiderslot
Dat is gaaf! Deze meivakantie kun je bij het Muiderslot een echt LEGO® kasteel bouwen. Daarnaast kun je ook op tuinsafari. Ga met een schepnetje op pad om te ontdekken wat er allemaal in de kasteeltuin kruipt en leeft. Een top uitje!
Naar het kasteel

Karten, klimmen en meer!
Regent het buiten? Plan dan een dagje Coronel in Huizen! Hier kun je allerlei gave activiteiten doen. Naast karten en midgetgolfen, kun je ook lasergamen, klimmen in het indoor klimbos en ontdek de VR-Arcade en escaperoom.
Gave activiteiten

Pannenkoeken en Pyjama
Pyjama aan en gaan! Kom 2 mei weer heerlijk ontbijten met pannenkoeken en film kijken bij Filmtheater Hilversum. De kinderfilm Superkat Maurice (6+) draait deze ochtend. Zorg dat je snel je kaarten reserveert, want vol = vol.
Reserveer je kaartjes

Zwemmen in de vakantie
Ook deze vakantie kun je weer heerlijk plonsen in het zwembad van R&A in Blaricum. Er is familiezwemmen, kids kunnen meedoen met de workshop zeemeermin zwemmen, discozwemmen en trampoline fun. Kom ook!
Bekijk het programma

Zelf posters drukken
Op zoek naar een creatief uitje? Bij het Grafisch Atelier Hilversum kunnen kids van 7 t/m 12 jaar op 5 mei meedoen met een leuke, creatieve workshop! Kids gaan aan de slag met houten letters en persen en maken zo hun eigen posters. Heel tof!
Meld je aan

Piratenfestijn in Baarn
Schip ahoy aan alle piraatjes! Bij Sportcentrum De Trits is zaterdag 29 april een heus piratenfeest. En jouw kind kan erbij zijn! De kinderen zwemmen en swingen bij een spetterende AquaDisco volledig in piratenthema.
Schip ahoy

Dikkie Dik speurtocht
Dikkie Dik is jarig en viert zijn feestje in de tuin van Paleis Soestdijk! Er is een leuke speurtocht door de koninklijke tuinen uitgezet. De kinderen kunnen Dikkie Dik en z’n vriendjes vinden, maar soms moeten ze extra goed zoeken.
Speuren maar

Pannenkoeken in de vakantie
Een dagje pannenkoeken eten met het gezin? Ga dan naar Bruis! Hier geniet je in de vakantie van de lekkerste pannenkoeken. Zijn de kids uitgegeten? Dan kunnen ze fijn spelen in de speeltuin, op de funfloor of in de bioscoop.
Reserveer een tafel

Theater4daagse in Baarn
Plannen aan het maken voor in de zomervakantie? Vergeet je kind dan niet aan te melden voor de Theater4daagse bij Theater de Speeldoos in Baarn. Kids genieten alle dagen van zang, dans, toneel én een echte eindvoorstelling!
Aanmelden

Eten en spelen bij Soesterdal
Kom deze meivakantie genieten bij café-restaurant Soesterdal: een historische plek met karakter in een stoer paviljoen bij vliegbasis Soesterberg en naast het Nationaal Militair Museum met een fijn terras en speeltuin voor de kinderen!
Voor ontbijt, lunch & diner

Extra activiteiten aan de kade
Zet koers naar Amsterdam, naar Het Scheepvaartmuseum! Daar teken je je eigen eiland, beleef je het verhaal van de walvis en speur je door de zalen. Breng een bezoekje aan gastschip Tara of test die hangmat in het VOC schip. Zó leuk!
Ja, daar wil je heen

Tussen Kunst en Kidz
Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! Van 29 april t/m 1 mei zijn er drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Fijn meespeeltheater en de uit Sesamstraat bekende Hakim geeft goochelshows!
Check het programma

Toffe Dalí & Gaudí experience
Stap in de magische wereld van Dalí in Fabrique des Lumières! Zijn sprookjes-achtige, fantasievolle kunst komt hier tot leven met lichtprojectie en muziek. Meer van de kleurrijke mozaïeken van Gaudí? Ook die ontdek je hier! Echt een ervaring.
Nu speciaal familie tarief

Wat gebeurde er in WO II?
Mei is de maand van herdenken, maar eigenlijk leent iedere dag van het jaar zich ervoor om een bezoekje te brengen aan Verzetsmuseum Amsterdam. Het Juniordeel voor kids vanaf 9 jaar en het nieuwe volwassen deel vanaf 12 jaar.
Geschikt voor jong en oud

Vakantie in het museum
Het programma van Het Rijksmuseum zit in de meivakantie bomvol leuke kinderactiviteiten. Fotografeer als Vermeer, speur door het museum, ontmoet Pim & Pom en ga mee op expeditie door de geschiedenis!
Check de activiteiten

Gamefestival bij Walibi
Een toffe start van je meivakantie: Tijdens Walibi Play spelen de kids hun favoriete games, gaan jullie op avontuur in meer dan 30 attracties én ontmoet je jouw gameheld! Kom met je gezin naar Walibi Holland en beleef Walibi Play!
Game mee op 22, 23 & 24 april

DJ, F1, LEGO, Football…
...welke workshop lijkt jou het tofst? Move Amsterdam heeft een lekker vol programma met workshops deze meivakantie. Vorige keer snel vol, dus zorg dat je je plekje gereserveerd hebt! PS vergeet de Mobility Experience niet.
Bekijk alle workshops Naar de website