Baarnse vader Pieter Jan deelt zijn leukste uittips!

19 september 2019
In deze blog stellen we graag Pieter Jan aan je voor. Een actieve vader die met zijn vrouw en twee kinderen in Baarn woont. Hij deelt vandaag zijn leukste uittips in de regio met je...
Pieter Jan met zijn kinderen
Pieter Jan: Ik ben vader van een prachtige sportieve dochter van 13 en een heerlijk eigenwijs mannetje van 6. Sophie en Moos. Beiden vinden het heerlijk om onderweg te zijn dus dat doen we graag. Natuurlijk vaak met z’n vieren, met mijn vrouw er bij, maar ook heel regelmatig met z’n drieën of met elk kind apart.



Boswandeling met de kinderen

Het onderweg zijn alleen al vind ik enorm gezellig dus het kan ook iets simpels zijn als met de hond naar het bos. Dat is voor ons lekker dichtbij en een dagelijks rondje, dus regelmatig neem ik een van de kinderen mee voor een wandeling door het heerlijke Baarns bos. Niet alleen omdat de hond er los mag lopen, maar ook omdat het mooi is aangelegd, het twee vijvers kent waar honden kunnen zwemmen en vele, vele paadjes waardoor het afwisselend blijft welke routes je kan nemen. Regelmatig kom je er ouders tegen die het ‘kabouter pad’ lopen met hun kleine kroos, kleuters met kabouter mutsjes op en een knapzakje op hun rug. Altijd zoet om te zien.



Warme chocolademelk

Het leuke van een enthousiaste zoon is dat hij bijna elke keer vraagt “of ik geld mee heb genomen, want dan kunnen we een taartje eten bij de Generaal” Het oude station van Baarn heeft een prachtig terras waar we dan ook regelmatig onze wandeling eindigen voor een chocomel en een appeltaartje.



Poffertjes in de Pekingtuin

De Pekingtuin in Baarn is een andere favoriet van mijn zoon. Niet alleen omdat je er goed kan fietsen, kan jeu de boelen of kan spelen in de speeltuin, maar omdat er niet heel toevallig een prachtige poffertjeskraam staat. Deze staat van April t/m Augustus in de pekingtuin en kent niet alleen heerlijke poffertjes maar ook leuke en aardige mensen die ze maken.

Andere plekken waar we graag uitwaaien met of zonder hond en dit combineren met een drankje of iets educatiefs zijn de Schuster duinen, De Tafelbergerheide van Blaricum met een drankje bij restaurant de Tafelberg of het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland. Deze plek is een mooie uitvalsbasis voor een goede wandeling, speurtochten, verjaardagspartijtjes, appeltaart, een goede lunch bij Brambergen of het speelbos Oerrr. Een aanrader voor kleine en grote kinderen.



Top plekjes in Lage Vuursche

Ook het klimbos bij Lage Vuursche is een andere favoriet van mijn kinderen. Voor zowel jong als oud zijn er uitdagende parcours te doen en wij combineren het graag met een drankje en hapje bij de naastgelegen horeca gelegenheid Theehuis lage Vuursche. Ze hebben daar een grappige kaart met bijvoorbeeld ‘de gebakken kaasboterham’. Een op de plaat gebakken, dikke kaasboterham overladen met chips en augurk. Vooral ik en mijn dochter vinden deze heerlijk! Ook ‘Buiten in de Kuil midden in de bossen van Lage Vuursche is een plek waar we graag naar toe gaan en die verschillende groepen mensen bedient. Je ziet er mensen kamperen, picknicken, voetballen, frisbeeën, paardrijden, mountainbiken en kinderen kunnen er heerlijk spelen. De eigenaren van de horeca gelegenheid zijn enorm actief dus regelmatig wordt er ‘wat’ georganiseerd. Van BBQ’s tot een heuse heuvel vol met sneeuw in de winter. Het terras boven op een plateau een aanrader.



Iets verder rijden, in Lage Vuursche, heb je een bijzondere grote midgetgolfbaan waar mijn zoon fan van is. Een midgetgolfbaan met 18 holes waar je kan kiezen uit drie verschillende ondergronden en karakters. De gravelbaan, de grasbaan en de biljartbaan.



Favoriete zwembaden in 't Gooi

Zwemmen doen we in het sportcentrum de Trits en in de zomer natuurlijk in het Bosbad de Vuursche midden in de bossen van Baarn. Het bosbad is een prachtig gelegen en ‘ouderwets’ bad met verschillende mogelijkheden. Een diep bad voor iedereen met een zwem diploma, een iets minder diep bad voor ouders en kinderen met en zonder diploma’s, twee pierenbadjes voor de allerkleinsten, een overzichtelijke speeltuin, verder nog een voetbal en volleybalveld, een aangelegen midgetgolfbaan en een kiosk waar je ijsjes en een frietje kan kopen.




NIEUW: De Wintertuin in Baarn

Nieuwkomer in Baarn waar ik graag naar toe ga is de wintertuin. Een van oudsher botanische kas, maar nu een locatie met een theetuin, een terras en een bijzondere originele escape room. Een prachtig gebouw in een prachtig park. Leuk als afsluiter of als beloning voor een fietsrit met mijn jongste zoon. Meer info >>>

Naar de boerderij

Een ander uitje waar ik mijn zoon blij mee maak is een bezoek aan Hoeve Ravenstein van de actieve boerenfamilie Tupker. Regelmatig wordt hier wat georganiseerd, kan je een kijkje nemen in de stallen, de koeien aaien, is er een boerenmarkt of kan je een taartje eten of je biologische boodschappen doen in de boerderijwinkel.



Bezoek Kasteel Groeneveld

Afhankelijk van de dag lopen of fietsen we meteen door naar Kasteel Groeneveld. Hier vindt je elke 2e zondag van de maand een Trots markt waar je allerlei mooie spullen of lekkernijen kan kopen, maar ook voor een wandeling, een tentoonstelling of een kop koffie is een het een goede plek.



Lekkere ijsjes en oliebollen

Een ijsje eten we gek genoeg graag bij de oliebollenkraam bij Nijhof. Ze hebben daar heerlijk soft ijs en het is volgens mij een van de weinige plekken waar je nog om nootjes èn een chocolade dip tegelijkertijd kan vragen.

Museumtip

Een museum waar ik mijn beide kinderen nog steeds blij mee maak is het Militair museum is Soesterberg. Prachtig opgezet en zo groot dat je er ook kan rennen. Niet onbelangrijk…..



Filmpje pakken

Een andere activiteit waar mijn kinderen en ikzelf blij van worden is de film. Amersfoort of Hilversum maakt dan niet zoveel uit al wordt het vaak Amersfoort, Vue of Pathé. Vue is persoonlijk en kleinschaliger, Pathé natuurlijk gewoon meer dan prima. Popcorn er bij, ik doe ze geen groter plezier dan dat!

Groeten,
Pieter-Jan