Valentijnsdag: de leukste tips voor ouders & kids

5 februari 2020
Dit jaar valt Valentijnsdag op een vrijdag, een heerlijke dag om iets leuks te plannen. Als ouder ben je vaak druk genoeg. Plan een avondje uit samen.
Diner voor twee
14 februari is een heerlijke dag om even samen te gaan eten. Laat de kinderen die vrijdagavond gezellig invullen met de oppas en resereveer een tafeltje voor twee! Er zijn verschillende Valentijnsmenu's te vinden in 't Gooi:

Valentijnsdiner
Restaurant Proeverij De Open Keuken viert dit jaar een 10-jarig jubileum en zij hebben bijvoorbeeld op Valentijnsdag een romantisch menu samengesteld. 
Avond op het Muiderslot
Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. De 17e eeuw was bepaald niet preuts… Hoe zagen liefde en erotiek er toen uit? En wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets? Dat wordt op 14 februari bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding. Ben je na de rondleiding in romantische sferen? Trouw dan dezelfde avond nog in de slotkapel van het kasteel. Zet een hoed op, trek een sluier aan, bezegel de liefde met een eetbare ring, maak een selfie en verras je vrienden en familie. Het Muiderslot is open van 19.00 tot 23.00u, boek vooraf je tickets!Nachtje weg samen
Vier de liefde! Je kunt er natuurlijk ook een overnachting aan vastplakken, dan maak je de avond helemaal speciaal. Voor Valentijn hebben ze bij Hotel Ernst Sillem Hoeve een romantisch arrangement samengesteld. Dus regel een logeerpartijtje en ga er samen een weekend tussenuit!
Voor kids


Knutsels voor de kinderen
Gebruik een grote aardappel en een hartjes-vorm waar je normaal gesproken koekjes mee uitdrukt. Je kunt nu van de rauwe aardappel eenvoudig een stempel maken en je liefdesbrief of kaart versieren met mooie hartjes stempels.
Gedichtje voor de kids
Wil je zoon of dochter iemand een Valentijnskaart sturen? Wat dacht je van dit gedichtje:

Toen ik je zag, wist ik direct,
jij hebt op mij een fantastisch effect!
Jij maakt me blij en dat voelt zo fijn.
Wil jij misschien mijn vriend(innet)je zijn?

Leuk om te geven met een zelf gemaakt koekje in de vorm van een hartjeFijne Valentijnsdag!
Liefs MaudTIP: lees hier ook onze andere blogs.