Leuke wandelroutes in het Gooi met de hond!

4 januari 2024
Wij wandelen veel en ontdekken graag nieuwe plekjes in het Gooi. We willen dan dat het voor iedereen leuk is, dus zowel voor ons als ouders, voor de kids om lekker te kunnen rennen, klimmen en ravotten én voor de hond waar hij los mag lopen. Hieronder vind je onze favoriete honden wandelspots in 't Gooi.
Wandelplekjes voor kinderen én honden
Wat is het fijn om elke dag met je hond te gaan wandelen. Ok, liever als het lekker weer is natuurlijk, maar het dwingt je ook om lekker de buitenlucht in te gaan. Toch loop ik niet graag elke dag hetzelfde rondje, dus ging ik op zoek naar leuke wandelroutes met de hond voor de afwisseling.

Hoorne boegse hei in Hilversum

Lekker los op de hei met gegarandeerd veel hondenvriendjes voor Dax. Wij komen er graag. De kinderen hebben hier lievelings klimbomen, ik vind het er heerlijk en de hond kan zich prima uitleven. Bij het vliegveld halen we een ijsje of bij Restaurant Bij de Tuinman een koffie-to-go. Een topplek!




Soesterduinen in Soest

In dit lijstje mogen de Soesterduinen natuurlijk niet ontbreken, wat een prachtig natuurgebied is dit toch. Heerlijk om zo dichtbij dit stukje natuur te wonen. Je hebt hier heerlijk de ruimte en kunt op grote delen de hond lekker los laten lopen. Voor de kinderen een grote zandbak om in te spelen met volop klimbomen.




Tafelberg in Blaricum

In mijn andere blog over het wandelen bij de Tafelberg - het hoogste punt in het Gooi - schrijf ik over een wandeling over de hei met een bezoek aan de schaapskooi. Als je nu buiten de omheining blijft, dan mag je hond lekker los lopen. Binnen de hekken is dit niet handig ivm de grazende schaapjes die hier lopen. Maar buiten het hek is het een bijzonder fijne plek om te wandelen. Hier vind je overigens ook een mooi terras bij De Eendracht. Parkeertip: bij Restaurant De Eendracht is een parkeerplaats



Kasteel Groeneveld in Baarn

Nog zo'n prachtig wandelgebied vind je bij Kasteel Groeneveld. Je loopt hier in een fijne groene omgeving en de honden mogen hier loslopen. Bij Kasteel Groeneveld vind je ook het restaurant waar je koffie & limo kunt halen, of loop een stukje door en bestel iets lekkers bij Hoeve Ravenstein. Een fijne boerderij waar ook altijd iets te doen is en een grote boerderijwinkel zit. Let op: met mooi weer kan het hier erg druk zijn in de weekenden.
Parkeertip: je hebt bij Kasteel Groeneveld een uitgebreide parkeerplaats.

Hondenstrandje in Nederhorst den Berg

Bij de Spiegelplas heb je een strandje bij het Googpad waar de honden los mogen. Fijn om te spelen en te zwemmen. Bekijk even goed op welke locaties de honden in deze omgeving ook los mogen. Volg vanaf de parkeerplaats bij de Randweg het zandpad. Het zandstrand bevindt zich na anderhalve kilometer aan je linkerhand. 



Corversbos & Spanderswoud in Hilversum

Tussen Hilversum en 's-Graveland vind je het Corversbos met een prachtige wandelroute rondom Gooilust (honden aangelijnd), maar in het Corversbos zijn maar een beperkt aantal stukken waar je je hond los mag laten lopen. Als je aan het eind van het Corversbos de Leeuwenlaan oversteekt, kom je bij het Spanderswoud. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van de natuur. Als je rechts aanhoudt mag je hond loslopen.
Parkeertip: Als je op de Leeuwenlaan rijdt, zie je op een gegeven moment aan je linkerhand het landhuis van Hilverbeek. Sla vlak daarna het weggetje naar links in. Je komt dan vanzelf op de parkeerplaats waar een wandelroute van Natuurmonumenten start.




Muiderstrand in Weesp

Het westerlijke deel van het strand in Muiderberg is ook een fijn losloopgebied. Onze hond zwemt graag, dus heerlijk om naar een plek te gaan waar dit kan. Als je doorloopt kom je bij de strandpaviljoens moeten de honden wel aan de lijn. Maar bij bijvoorbeeld Strandpaviljoen de Zeemeeuw zijn honden meer dan welkom!

Zanderij Crailo in Hilversum

Dit is een natuurgebied van het Goois Natuurreservaat tussen Hilversum en BussumCrailoose hei. Het ligt eigenlijk tegen de Wester- en Bussumerheide aan. Let erop dat je hier ook buiten de hekken wandelt als je je hond los wil laten lopen. Het is een groot gebied, je kunt hier zelfs helemaal doorlopen tot aan La Place in Laren.  



Spechtenbos Hooge Vuursche in Baarn

In het gebied Hooge Vuursche tussen Hilversum en Baarn, ligt ook een mooi uitgestrekt wandelgebied waar je hond lekker los mag lopen. Hier vind je prachtige wandelroutes, zoals de Spechtenwandeling die leuk is met kinderen en de Vijverwandeling waar de honden lekker kunnen zwemmen. Routes met brede paden, maar ook knusse slingerpaadjes en prachtige natuur. Je wandelt vanuit hier ook eenvoudig naar Theehuis 't Hooge Erf voor een break.

- met dank aan Marjan die deze leuke tip over het Spechtenbos heeft aangedragen -

Meer wandelroutes in 't Gooi

Weet jij nou ook nog leuke tips, die hier niet tussen staan? Of heb je leuke aanvullingen op deze wandelplekken? Mail mij gerust: gooi@kidsproof.nl ik vul de informatie graag aan voor andere gezinnen mét een hond :-)