BloemenmeisjeTerug naar het overzicht

Zo schmink je een prachtig bloemenmeisje!
Wat heb je nodig?
Gele, roze, groene en zwarte schmink en een dun penseeltje om de schmink aan te brengen.

Hoe schmink je?
Begin met de gele rondjes die het midden van de bloemetjes vormen. Maak de punt van de penseel geel, zet de punt op het gezicht en maak een rondje. Maak zoveel gele rondjes als je bloemen wilt schminken. Zorg ervoor dat je er voldoende afstand tussen laat, de bloemen krijgen ook nog blaadjes.

Maak het penseeltje goed schoon en maak de punt vervolgens roze. Schmink voorzichtig de roze bloemblaadjes om het gele midden heen. Maak eerst de buitenkant van de bloem en kleur deze daarna pas in. Vind je het moeilijk je hand stil te houden bij dit priegelwerkje? Steun dan met je pinkmuis op het gezicht van het kind. Zo krijg je meer stevigheid.

Maak het penseeltje weer goed schoon en schmink vervolgens de groene stengels en blaadjes. Als alle schmink goed droog is, breng je met het uiterste puntje van de penseel de zwarte accentjes aan. Klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Bekijk alle kampen