Keti KotiTerug naar het overzicht

zondag 3 juli
In het weekend van 2 en 3 juli worden er in verband met Keti Koti extra activiteiten georganiseerd.

1 juli 1863 is een belangrijke datum in onze geschiedenis: toen werd de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden officieel afgeschaft. De laatste jaren wordt er steeds meer en op verschillende plekken in Nederland en Suriname Keti Koti gevierd. In het weekend van 2 en 3 juli besteden ze ook in het Muiderslot aandacht aan Keti Koti met verschillende activiteiten voor jong en oud. Check hieronder wat er te doen is. 

Anansiverhalen voor kids

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, is humoristisch, ondeugend en een tikkeltje wijs. Én hij is Story Comedian en Pearl of the Dutch Caribbean ‘Art & Literature.’ Kortom: een geweldige theatrale verteller. Razendsnel wisselend van personages en in een stroomversnelling van verhalen met nieuwe en oude Anansi-liedjes vertelt Wijnand waarom hij doet wat hij doet. Een tipje van de sluier… het is allemaal de schuld van zijn oma die hem ooit de bijnaam ‘Anansi-mannetje’ gaf. Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Luister, geniet en lach je suf tijdens Mister Anansi leert de wereld lachen.

Workshop voor jong en oud: Maak je eigen angisa

Kunstenaar Andy Arduin is een expert in Afro-Surinaamse kleding en leert je op 2 juli meer over dit cultureel erfgoed. Er schuilt heel wat achter deze hoofddoek. De angisa is namelijk ontstaan tijdens de slavernij. Tot slaaf gemaakten gebruikten hun angisa om geheime boodschappen met elkaar uit te wisselen. Dit deden ze door middel van bepaalde vouwtechnieken te verwerken in de katoenen lap stof. Je leert tijdens deze workshop niet alleen een mooie hoofddoek te vouwen, maar je hoort ook meer over de geschiedenis en de betekenis erachter. Wil jij ook leren hoe je zelf een angisa kunt vouwen en je geheime boodschap kunt communiceren met anderen? Schrijf je dan in via de roze button.

Meer informatie

Voor meer informatie over Keti Koti bij het Muiderslot, klik je op de roze button. 


Kijk voor nog meer leuke uitjes ook eens op onze eropuit-pagina!

Kasteel Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Openingstijden 2 en 3 juli Prijs €5,- na entree Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste uittips!

De leukste uittips!

Lees hier de allerleukste uittips met kinderen!

Actieve uitjes, binnen- en buitenactiviteiten, naar het museum, de speeltuin, het zwembad of theater. Alle tips overzichtelijk voor je op een rij.
Kijk snel!

De leukste tips