Nationale VoorleesdagenTerug naar het overzicht

zaterdag 4 februari
Van 25 januari t/m 4 februari 2023 is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen!

De Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari t/m 4 februari 2023 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen! Deze dagen hebben tot doel het voorlezen te stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers!
Gedurende de Nationale Voorleesdagen worden er in allerlei verschillende bibliotheken leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er voorleesochtenden, een voorleesontbijt, voorstellingen en nog veel meer! 

Prentenboek van het jaar 

Dit jaar is het Prentenboek van het jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Ieder kind houdt ervan om zich niet aan de regels te houden. Ieder kind maakt er wel eens een troep van. En daarom zal ook ieder kind zich herkennen in Maximiliaan Modderman. Hij geeft namelijk een feestje aan zijn speelgoeddieren, maar het feest wordt zo wild dat er een enorme bende ontstaat. Wat zullen papa en mama hiervan vinden?

Hebben jullie het prentenboek van het jaar al uit? Neem dan ook eens een kijkje in de Prentenboek Top 10 en ontdek de leukste prentenboeken van dit jaar! Wil je meer weten over de Nationale Voorleesdagen en de activiteiten bij jou in de buurt? Klik dan op de roze button! 

Een dagje weg met het hele gezin? Wat kan / mag er op dit moment? Kijk dan ook eens op onze eropuit-pagina!

De Nationale Voorleesdagen 2022


Openingstijden 25 januari t/m 4 februari 2023 Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Opening Mediamuseum

Opening Mediamuseum

11 februari 2023 is het zover; het meest interactieve Mediamuseum ter wereld gaat open! Ontdek de invloed van media in een unieke ervaring. Reserveer snel je tickets, want dit moet je zien!

Kijk hier