TekentherapieTerug naar het overzicht

Tekentherapie-praktijk Beeldende Ontmoeting biedt zowel therapie voor kinderen als ouder-kind consulten.
Een tekening zegt meer dan 1000 woorden

Tekentherapie is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij je op creatieve wijze in beeld brengt wat in jou leeft.  Dit wordt gedaan via tekenopdrachten met verschillende materialen, zoals potloden, wasblokjes of pastelkrijt. Tevens wordt gewerkt met verschillende schildersmaterialen, zoals ecoline, plakkaatverf of acrylverf. 

In tekentherapie-praktijk Beeldende Ontmoeting wordt gewerkt met kinderen en jongeren (tot 18 jaar) en tevens met ouder(s) en kind samen. Tekentherapie is geschikt voor alle kinderen en jongeren die op enig moment even vast lopen en niet zo lekker in hun vel zitten.

De oorzaken kunnen op veel verschillende terreinen liggen: weinig zelfvertrouwen, slaapproblemen, omgaan met ASS of ADHD, hoogsensitiviteit, verdriet vanwege een overlijden, scheiding van de ouders, een verhuizing, omgaan met ziekte etc. 

Uit een tekening is veel af te lezen als we bijvoorbeeld letten op kleur, lijnen, vormen, energie of symboliek. Alles wat we tekenen is een aspect van hetgeen er op dat moment in ons leven en (onder)bewustzijn speelt.

De tekentherapeut stelt vragen via de tekening. Dit is voor kinderen een veiligere en prettigere manier dan als zij direct over zichzelf moeten praten. De verkregen informatie wordt omgezet in een behandelplan via teken- en schilderopdrachten waarbij verwerking op gang kan komen, emoties geventileerd kunnen worden en het kind weer in zijn kracht kan komen. 

Het eerste kennismakingsgesprek met ouders/opvoeders is altijd gratis en vrijblijvend. Tekentherapie wordt door een groeiend aantal zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Kijk hiervoor op de website via de roze button 'naar de site'!

Locaties: Leliestraat 1 in Baarn en Vaartweg 163C in Hilversum.

Tip: Tekentherapie-praktijk biedt ook kinderatelier op vrijdag vrijblijvend tekenen!

Beeldende Ontmoeting

Leliestraat 1
3742 RM Baarn
Openingstijden Op afspraak op maandag, woensdag en zaterdag Prijs Therapiesessie €45 Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen. Check onze zomertips!

Eropuit tips