Vrije PSZ ZonnestraaltjeTerug naar het overzicht

Bij Vrije peuterspeelzaal Zonnestraaltje is er aandacht voor het individuele kind, het mag zichzelf zijn.
De sfeer is hierbij heel belangrijk. Dit wordt zichtbaar in de respectvolle manier van met elkaar omgaan zowel de kinderen als met de ouders.

Ze dragen zorg voor een plezierige evenwichtige omgeving. Denk hierbij aan de inrichting, de natuurlijke materialen, de tuin. En ook de omgang met de kinderen: niet direct iets verbieden, maar alternatieven aanbieden. De liedjes, rijmpjes en verhalen die passend zijn bij het seizoen en het eten en drinken wordt met zorg bereid. Ze geven de voorkeur aan eerlijke producten en natuurlijke materialen, die de fantasie en de creativiteit prikkelen.

De term "vrije" stond oorspronkelijk voor onderwijs dat vrij was van overheidsbemoeienis, in een tijd waarin het meeste onderwijs werd voorgeschreven door de overheid. Vandaag de dag verwijst de term "vrije" naar een levensfilosofie die antroposofie wordt genoemd, gebaseerd op de ideeën van Rudolf Steiner (1861-1925).

Dit heeft voor ouders en opvoeders tot gevolg dat zij zich bewust moeten zijn van wat de omgeving uitstraalt en ook wat zijzelf uitstralen (zijn) en wat zij het kind aan invloeden en ervaringen bieden. In de Vrije Peuterspeelzaal staat het eigen karakter en het wezen van het kind op de voorgrond. Van hieruit wordt met de peuters omgegaan.

Maak gerust eens geheel vrijblijvend een afspraak en zie zelf hoe ze met de kinderen omgaan, wat de inrichting uitstraalt en alles wat er groeit en bloeit in de tuin waar de kinderen elke dag spelen en leren. Of klik op de button hieronder om meer informatie te vinden op de website.

Vrije Peuterspeelzaal Zonnestraaltje

Van Hogendorplaan 1b
1215 EG Hilversum
Openingstijden 8.45 uur - 12.15 uur
(ma, di, do, vr)
Prijs €208,80 per maand (voor 2 dagdelen per week) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas in 't Gooi

Sinterklaas in 't Gooi

Vanaf zaterdag is Sinterklaas weer in ons land... dit jaar anders dan anders, maar dat hoeft niet minder leuk te zijn! Check onze thuistips en lokale activiteiten die wél door gaan

Sinterklaas tips