Alles over de Kinderboekenweek 2017

19 september 2017
Vanaf woensdag 4 oktober tot 15 oktober is het weer Kinderboekenweek in heel Nederland. Het thema is dit jaar ‘Gruwelijk eng’.
Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt ligt voor ieder kind anders. Monsters, spoken, schaduwen, angsten, heksen: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen. Vandaar de populariteit van griezelseries als De Griezelbus (Paul van Loon), Kippenvel (R.L. Stine), Geestenjagers (Joseph Delaney) maar ook de Harry Potter-boeken en de reeks over Donderkat (Thijs Goverde) en De verschrikkelijke verhalen (Chris Priestley).

Gratis boekenlegger
Tijden de Kinderboekenweek krijgen alle kinderen een gratis boekenlegger van Kidsproof ’t Gooi. Heb jij deze boekenlegger niet op school gekregen? Dan kun je deze gratis afhalen bij de bibliotheek of bij Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.



Griezelen bij City of Wesopa in Weesp
De eerste zondag van de Kinderboekenweek is er een leuke griezelmiddag in het theater City of Wesopa in Weesp. Elk jaar vieren ze de kinderboekenweek in Theater City of Wesopa. Dit keer is het griezelen bij de voorstelling, griezelen bij het knutselen en misschien leer je ook nog griezelige circusacts! Kom ook…..als je durft. 
Kijk hier voor alle info.

Boekenweekgeschenk signeersessie in Laren
Bij besteding van minimaal €10 ontvang je bij je kinderwinkel of favoriete boekhandel het boekenweekgeschenk 'Kattensoep' van de schrijfster Janneke Schotveld. Een verhaal over raadselachtige verdwijningen van katten. Tijdens de Kinderboekenweek 2017 reizen de makers van het Kinderboekenweekgeschenk, Janneke Schotveld en Annet Schaap, door het land. Woensdag 4 oktober bezoeken zij in de middag de Larense boekhandel voor een interview, presentatie en signeersessie.

Kinderen voor Kinderen
En natuurlijk heeft Kinderen voor Kinderen ook dit jaar weer een nieuwe Kinderboekenweek-hit gemaakt! Het nummer is geschreven door muziekproducer Tjeerd Oosterhuis en kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Het lied is het themalied van de Kinderboekenweek. Zing mee en leer het dansje stap voor stap. Kijk hier voor de video!



Kindervoorstelling in de bieb
Op woensdag 5 oktober doe je in de bibliotheek in Huizen gratis mee met de dansworkshop waarbij je de dans op de nieuwe Kinderen voor Kinderen hit ‘Gruwelijk eng’ leert. En ook kun je deze middag meedoen aan de speurtocht! Deze spannende speurtocht eindigt in een creatieve knutselworkshop die verzorgd wordt door de kunstuitleen, doe je mee? In de bibliotheek in Laren is een waar spookhuis gebouwd, durf jij hier een spannend boek te lezen? Voor meer activiteiten in de verschillende bibliotheken in ’t Gooi check je onze uitagenda!

Kinderboekenweek website
Kijk in het overzicht op de website van de Kinderboekenweek wat er bij jou in de buurt te doen is! 

Veel (lees)plezier!