Mamablog: samen de ijsbaan van Winter Village Laren op!

13 december 2017
Zondagochtend; het is december, we zijn vrij en het sneeuwt. Tijd om er lekker op uit te gaan en iets leuks te doen. Nou…. dat hebben we gepland vandaag.
Sneeuw en ijs
"Let it snow, let it snow, let it snow" klinkt het door de auto terwijl we door het Gooise winterwonderland rijden. We zijn op weg naar Laren waar we gezellig gaan schaatsen. Jassen aan, mutsen op, handschoenen mee; op weg naar heel veel sneeuw- en ijspret. We zijn redelijk vroeg (probeer twee opgewonden kabouters maar eens binnen te houden als het sneeuwt en ze weten wat we vandaag gaan doen) dus het is nog niet zo druk als we aankomen bij de Wintervillage ijsbaan in Laren. We laten onze kaartjes zien aan de vriendelijke mensen achter de kassa en krijgen een bandje om zodat iedereen kan zien dat we niet illegaal op het ijs rondrijden. De volgende stap is het passen van de schaatsen en dan kunnen we los.Van ijshockier tot bambi
Hoewel…. Er wordt altijd gezegd dat je fietsen en schaatsen niet verleerd maar het is toch weer even wennen met die smalle ijzers op die gladde baan. Norbert rent de eerste paar rondjes als een ijshockier rond op het ijs en eindigt uiteindelijk als een soort bambi in een halve spagaat. Ik probeer uit te leggen dat hij niet aan het rolschaatsen is en dus minder moet lopen en meer moet glijden. Als de kleine stuntman in de gaten heeft dat hij dan nog harder gaat heeft hij de slag alweer snel te pakken en gaat hij als een speer en rondje na rondje het ijs over.Eva vindt het allemaal toch wat spannender en houdt zich om te beginnen nog even stevig vast aan een van de plastic figuren die overal op het ijs staan. Daar waar wij vroeger achter een oude rieten stoel van oma op de been probeerden te blijven hebben de kids nu leuke zeehonden en pinquinfiguren die ervoor zorgen dat ze rechtop blijven staan. Eva schaatst eerst voorzichtig een rondje achter een vrolijke pinquin maar die heeft ze al snel ingeruild voor een zeehond en Norbert ziet direct zijn kans door op de zeehond te gaan zitten en zijn zus hem de baan rond te laten glijden. Dat ziet er niet alleen heel grappig uit maar zorgt ook voor heel veel lol bij broer en zus.Lekker opwarmen
Ondertussen is het nog harder gaan sneeuwen en de gezellige kerstmuziek die uit de speakers klinkt maakt de sfeer compleet. Ook langs de ijsbaan bij de buitenbar is het knus en is er genoeg te eten en te drinken. Zo zijn er poffertjes, bitterballen en is er uiteraard warme chocolademelk, snert en gluhwijn te koop.

Inmiddels zijn de kabouters aardig in de weer geweest op de baan en is het tijd om op te warmen met iets lekkers. Dit doen we in het sfeervolle pop up restaurant dat aan de ijsbaan ligt. De kids krijgen een kleurplaat en wij de menukaart. Daar staan veel lekkere dingen op en we bestellen eerst warme chocolademelk met slagroom en daarna alle vier iets lekkers om te eten. We worden heerlijk rozig van de chocolademelk in het heerlijke warme restaurant en kijken dromerig naar buiten waar het nog steeds sneeuwt en het op de ijsbaan steeds drukker wordt. Naast ons zit een lange tafel met daaraan een groepje giechelende meiden; dit blijkt een kinderpartijtje te zijn. Dat kan hier dus ook; wat een top idee.Nadat we heerlijk hebben gegeten lopen we nog even over het terrein van de Wintervillage waar diverse kraampjes staan met daarin o.a. allemaal leuke kerst dingen, tassen en kleding. Een leuke afsluiting van een geweldige middag.
Moe maar voldaan rijden we voorzichtig door de sneeuw terug naar huis met de verwarming hoog en de radio hard. "It ’s beginning to look a lot like Christmas".
Wij zijn in ieder geval na vandaag al helemaal in de sfeer.

Fijne feestdagen
Liefs,
Marielle