Op pad naar Big Insects bij Paleis Soestdijk

16 juli 2021
Vandaag mochten wij naar 'Big Insects' die deze zomer te vinden zijn in de paleistuin van Paleis Soestdijk in Baarn. We stonden oog in oog met metershoge insecten en beleefden een dag vol verrassingen, met leuke weetjes, een theatershow, fototentoonstelling en een quiz! Lees hier onze ervaring.
Big Insects in Baarn deze zomervakantie
Samen met onze Kidsproofreporters Loïs en Julian ging ik vrijdag op pad. Julian (en prachtig vormgegeven bordjes) wijzen ons vandaag de weg!



Welkom in de insectenwereld

Meteen bij de watertoren ontvangt het team van Big Insects ons en krijgen de kinderen te horen dat ze zijn gekrompen. We hebben de grootte van insecten gekregen. Met de speurtocht kunnen we de tegenspreuk achterhalen en weer terugkeren naar de mensenwereld.



Fototentoonstelling macrofotografie

We vervolgen met onze ketting, speurtocht én een Big Insects-pen het pad, opzoek naar informatie voor onze spreuk. En al snel lopen we tegen de prachtige fototentoonstelling van Marit van Ekelenburg aan. Op bijzonder groot formaat kunnen we vele insecten bestuderen en met de informatie bij de foto's komen we veel te weten, handig!



Paleistuin vol enorme insecten

We lopen langs het paleis over de witte brug het park in en zien daar meteen de duizendpoot, wat een cool beest en kijk: "hij beweegt"!



Theatershow met Kreek en Miro

We breken onze tocht even af, want we hebben gehoord dat er om kwart voor 1 een musical in de grote tent is. Dus op naar de tent waar Kreek en Miro ook net aan komen lopen. De kindern ploffen op de grote zitzakken bij de andere kinderen vooraan bij het podium neer. Het is een grappige voorstelling met vrolijke liedjes en een boodschap voor de mensen-mensen (geproduceerd door Van Hoorne Entertainment).



Speurtocht vervolgen

Na de theatervoorstelling gaan de Kidsproofreporters weer ijverig verder met de vragen in de tuin. Ze leren een hoop maar belangrijker nog (zeker in de zomervakantie) is dat ze het heel leuk vinden. Ze rennen door naar de volgende levensgrote insecten.



Je kunt er zelf voor kiezen om wat langer bij de mega grote spin stil te blijven staan, of om hier gewoon snel langs te lopen. Maar ik moet zeggen, door de omvang is het toch anders dan die kleine kriebelbeestjes die het in het echt zijn.

Van alles te zien en te doen

We zijn oprecht alle drie erg onder de indruk van de prachtige insecten, de omgeving en we ontdekken met veel plezier alle beelden. De kinderen leren hoe snel insecten kunnen vliegen of rennen en kunnen zelf ook testen hoe snel ze kunnen rennen.



Vlindertuin is favoriet

Voor de grote vlinders is speciaal een bloementuin aangelegd. Tussen alle gekleurde klaprozen, gele en blauwe bloemetjes staan de prachtige vlinders vrolijk met hun vleugels te klapperen. Dit is mijn favoriete plekje uit het park, maar het gaat niet om mij vandaag ;-)



Speciale insecten quiz

Bij het insectenhotel is op vaste tijden een quiz waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Al met al is er dus heel veel te beleven op een dag bij Big Insects in Baarn.



De oplossing

Als de kinderen alle cijfers hebben gevonden, is het tijd om de code te ontcijferen. Dit kan bij de watertoren waar ons avontuur is begonnen. De kids zijn tevreden over hun tegenspreuk en huppelen snel het winkeltje in om terug te kunnen groeien naar de mensen-wereld. Met een laatste verrassing ga ik met vrolijke snoeten weer huiswaards.

Wat een leuke dag was dit!

Een topuitje deze zomervakantie!

De conclusie van onze Kidsproofreporters: een bezoek aan Big Insects is echt een aanrader!
Julian: "ik denk dat alle kinderen uit mijn klas ook hiernaartoe gaan".  Wil jij deze zomer ook naar Paleis Soestdijk? Tot en met 22 augustus kun je naar Big Insects. Bekijk dan hier alle informatie!


Veel plezier!

Groeten,
Loïs, Julian & Maud



TiP: bekijk hier meer leuke uittips in de zomervakantie in 't Gooi (en omgeving)