Corona - Speeltuinen die weer open zijn in 't Gooi

6 april 2021
Corona update - De speeltuinen in 't Gooi zijn ook weer open. Bekijk hier welke speelplekken weer toegankelijk zijn. Handige tips.
Corona update - speeltuinen weer open

Corona-update: speeltuinen in 't Gooi weer open

Met de versoepeling van de corona-maatregelen zijn ook de speeltuinen in de buurt weer open. Enkele speeltuinen waar je weer heen kunt, vind je hieronder! Let op: de data kunnen veranderen en/of opnieuw wijzigen, dus houd altijd de website van de speeltuin of het park goed in de gaten. Boven zijn bij de speeltuinen extra maatregelen van toepassing en soms wijken de openingstijden af. Lees voor je bezoek dus altijd eerst even de voorwaarden!


Speeltuin in Weesp

De vrijwilligers van deze prachtige speeltuin maakten een vreugde dansje toen ze hoorde dat ze aan de slag konden met maatregelen om de speeltuin weer te openen voor de kinderen uit de buurt. Vanaf 15 mei kunnen kindjes uit de buurt hier weer buitenspelen. Speeltuin Don Bosco is open op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmiddag. Er zijn tijdsblokken en er is een maximum van kinderen dat tegelijk toegelaten wordt per keer.

Speeltuin Heidezicht in Bussum

In Bussum kunnen de kindjes weer veilig spelen in de speeltuin van Heidezicht. Heerlijk aan de hei, waar je voorafgaand ook fijn kunt wandelen. Heidezicht heeft een perfecte afhaalservice, hier haal je allerlei lekkers! Hopelijk is het theehuis Heidezicht  ook snel weer open. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om op te terras te ploffen, maar we moeten nog even geduld hebben.Speelpark Oud Valkeveen

Ook het speelpark in Naarden wil graag weer open. We hopen binnenkort te horen wanneer Speelpark Oud Valkeveen weer open mag en wat de maatregelen zijn. Wij houden je graag op de hoogte. 

Speelbos 't Laer

Tussen Hilversum een Baarn vind je het speelbos, waar je met de kinderen midden in de natuur kunt spelen. Heb jij thuis echte avonturiers? Dan is dit de perfecte speelplek voor jullie. Er is van alles te ondekken en er zijn veel leuke natuurlijke speelelementen. De waterpomp zorgt ook altijd voor veel pret bij de kinderen. Rondom het speelbos staat een omheining van hout waardoor je kinderen niet zomaar weg kunnen. Je betaalt geen toegang, er is dan ook geen toezicht en er zijn geen extra faciliteiten.

Speelbos 't Laer blijft een feest voor kinderen.Erfgooiersspeeltuin in Hilversum

Een van onze favoriete speeltuinen in Hilversum blijft toch wel de Erfgooiersspeeltuin in Noord. Lekker groot, met mooie speeltoestellen en een stukje speelbos achterin met klimtoestellen en een tokkelbaan. Vanaf 7 april gaan de poorten weer open. Uiteraard ook met de nodige maatregelen die zij ook allemaal met de vrijwilligers opzetten en hanteren. Houd hun facebookpagina in de gaten waar je eenvoudig je tickets reserveert!

Speeltuin de Eekhoorn in Kortenhoef gaat toch open!

Speeltuin de Eekhoorn heeft besloten ook weer open te gaan. Wat fijn dat dat toch weer kan! Even leek het erop dat zij het hele seizoen dicht zouden blijven. Vanaf 3 april 2021 kunnen de kinderen weer spelen op dinsdag, woensdag en donderdag van 11 - 17 uur en op zaterdag van 11-16 uur. Voor actuele informatie en openingsdagen en tijden (dit kan dus veranderen), adviseer ik je hun facebookpagina in de gaten te houden!

Speeltuin de Zoutkeet in Hilversum gaat ook weer open!

Speeltuin de Zoutkeet in Hilversum gaat ook weer open: YAHOO...! Daar gaan veel kinderen blij van worden. Vanaf maandag 19 april is de Zoutkeet weer open voor alle kindjes! Dan mag er weer geklommen en geslingerd worden. Met mooi weer genieten de kinderen hier heerlijk in de grote zandbak met de waterpomp. Uiteraard zijn ook hier de nodige maatregelen, maar er kan weer volop gespeeld worden.
Meer info >>>Natuurspeeltuin 's Graveland

Het bekende speelnatuur van Natuurmonumenten naast Café Brambergen is helaas nog gesloten. We moeten het nog even doen met mooie wandelingen en de speeltoestellen rondom Brambergen. Wel fijn dat je hier bij het afhaal luik allerlei lekkere snacks en drankjes kumt halen. Een fijne take-away voor tijdens of na je wandeling. Het terras is hopelijk snel weer toegankelijk, ook dat hoor je dan van ons. Hier heb je namelijk heerlijk de ruimte en zit je midden in de natuur. 


Weer naar de speeltuin en RIVM-richtlijnen m.b.t. het corona-virus

- Ouders blijven zoveel mogelijk buiten de speeltuin, tenzij ze komen met jonge kinderen.
- Heb je gezondheidsklachten, dan speel je thuis. Dit geldt ook voor ouders, medewerkers en vrijwilligers.
- Veel speeltuinen werken met speciale tijdsblokken.
- Was je handen bij binnen- en thuiskomst.
- Het aantal kinderen in de speeltuin is beperkt.Tip: Kijk hier voor meer leuke tips voor het hele gezin!
Naar de website