De eerste lammetjes in 't Gooi

10 maart 2020
Kinderen zijn altijd dol op lammetjes... en dat houdt niet op bij kinderen. Eigenlijk zijn we er allmaal dol op. Het vrolijk huppelen door het veld of schattig tegen elkaar aan kruipen in het hok raakt altijd.

Goois Natuurreservaat

De eerste kom eraan. De lammetjes blijven altijd de eerste tijd nog even binnen maar mogen straks lekker het lente zonnetje in. Bij de Schaapskooi Blaricum kun je zien op het krijtbord wanneer de volgende lammetjes verwacht worden. Zorg wel dat je stil bent en dat de kinderen rustig zijn in de schaapskooi. Wij gaan zelf altijd met max twee personen tegelijk naar binnen, zodat het niet te druk wordt. Schaapskooi Blaricum


Lentefeest

Tijdens het Lentefeest van het GNR mag je ze ook echt knuffelen. 



Kinderboerderij Waranda

Bij de Kinderboerderij in Huizen worden ook altijd vroeg in het voorjaar lammetjes verwacht. Wij hebben het nieuws nog niet doorgekregen, maar als het bericht ons bereikt dat de eerste lammetjes te zien zijn, dan melden we dat hier!
Kinderboerderij Waranda Huizen



Lammetjes bij Kinderboerderij De Meent

Bij boederij de Meent duurt het altijd even. Hier verwachten ze later in het voorjaar weer jonge geitjes. Die laten altijd wat langer op zich wachten. Maar als ze er zijn, laten we het jullie weten! Dit is namelijk ook een heerlijke plek om heen te gaan met een fijn theehuis en leuke speeltuin voor de kids!
Kinderboerderij De Meent Hilversum



Jonge dieren bij Hoeve Ravenstein

Bij de boerderij in Baarn zijn dit voorjaar natuurlijk ook weer volop jonge dieren te zien. Vanaf 1 april kun je hier op kraamvisite bij de jonge lammetjes, kuikentjes en geitjes. Misschien zijn er dan ook wel kalfjes te zien en natuurlijk konijntjes en kippen.
Jonge dierenweken bij Hoeve Ravenstein


Lammetjes bij kinderboerderij Hilversum

Bij Kinderboerderij het Hertenkamp in Hilversum zijn ook al lammetjes geboren in de eerste dagen van maart. Wat een kleine schatjes zijn dit ook! Komen jullie hier ook op kraamvisite? De kinderboerderij is dagelijks open tusssen 10.00 en 16.30 uur.
Kinderboerderij Hilversum





TIP: heb jij nog een tip waar lammetjes geboren zijn? Mail het naar Gooi@kidsproof.nl dan nemen we deze ook op in de lijst!


Veel plezier bij de lammetjes!
Maud


Lees hier onze blog met leuke lente- en paasknutsels om zelf te maken!