De leukste duurzame DIY tips voor thuis!

11 december 2020
Wil jij samen met je kinderen een steentje bijdragen aan een gezonde planeet, maar weet je niet precies hoe? Of zijn jullie juist al heel milieubewust bezig en zoek je nog naar leuke, natuurvriendelijke DIY-tips?
Zapp Your Planet - Do it Yourself
Wij kijken elke zondag om 17.15 uur op NPO Zapp naar het nieuwe programma Zapp Your Planet met leuke duurzame Do It Yourself tips voor kinderen.

Ook op de site hebben ze veel leuke tips. Dit zijn onze 3 favoriete Zapp Your Planet thuistips:

Duurzame kerstboom

Wist je dat een echte kerstboom opzetten in huis vaak helemaal niet zo duurzaam is? Op zappyourplanet.nl vind je deze toffe duurzame kerstboom van eierdozen om zelf te maken. 
Zo maak je de kerstboom van eierdozen >>>



Kerstboom van eierdozen

Egelhuisje zelf maken

Help de egels in je tuin de winter door met een zelf gemaakt egelhuisje. Laat de bladeren in je tuin lekker liggen en ga aan de slag.
Bekijk de instructie >>>


Egelhuisje om zelf te maken

Brandnetelpesto recept om zelf te maken

Zijn jouw kinderen ook van die lekkerbekken? Mijn kinderen zijn gek op pesto. Zapp Your Planet bedacht hoe je van een onkruid als brandnetel zelf een heerlijke pesto kunt maken, zonder je mond te branden! 
Recept van brandnetelpesto >>>


Brandnetelpesto

Zelfgemaakt Pompoen Kalkoen

In een restaurant eten zit er deze kerst niet in, maar dat hoeft ook niet met deze tip van Zapp Your Planet. Want, zo maak je een heerlijke "Pompoen Kalkoen" voor thuis! In 10 eenvoudige stappen zet je een heerlijke kalkoen op tafel. Leuk om samen met je kinderen te maken!
Zie hier het recept >>>



Acties van Zapp Your Planet

Tot nu toe kenden we Zapp Your Planet vooral als landelijke actiedag van Zapp om geld op te halen voor een goed doel. Maar Zapp Your Planet is nu ook wekelijks op tv, als hét programma over natuur en duurzaamheid.

Duurzame oplossingen en uitvindingen

Elke zondag zie je presentatoren Manon, Remy en Toon in actie en gaan ze op zoek naar duurzame oplossingen en uitvindingen om de natuur te redden. Een lekker dynamisch programma voor je kinderen, maar ook ontzettend leuk én inspirerend om samen naar te kijken.

Meer duurzame DIY tips

Op zappyourplanet.nl vind je alle tips en bevindingen uit het programma overzichtelijk op een rij. Inspireer je kinderen om op een laagdrempelige manier beter na te denken bij wat ze weggooien, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ze hun oude spijkerbroek kunnen recyclen. Of waarom het belangrijk is om de lichten uit te doen op plekken waar ze toch niet zijn. Of doe eens een dagje vega, en maak samen een bonenburger.

Kijk jij ook?

Zapp Your Planet, elke zondag 17.15 uur op NPO Zapp.
Of check de website, klik eenvoudig door via de roze button hieronder. Naar de website