Yes, het is herfstvakantie

21 oktober 2019
Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen? Naar een museum, zwembad, workshop, film of lekker naar buiten? Wij inspireren je graag met de leukste tips!
Geniet van de herfstvakantie, Maud
Herfst in 't Gooi
Oudhollandse Kermis
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Dat wordt genieten ?

75 jaar later...
Maak in 't Verzetsmuseum junior in Amsterdam kennis met de aangrijpendste periode uit onze geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Verteld door 4 kinderen die leefden tijdens de oorlog. PS Jan komt woe. 23 okt!
Indrukwekkend uitje ?

Herfstbladeren en botten
Leer bij het Universiteitsmuseum Utrecht deze vakantie alles over botten én doe mee met toffe experimenten. Ook leuk, help een paleontoloog en onderzoek bijzondere fossielen. Vroege vogels krijgen 50% korting op de entreeprijs!
Onderzoek & doe ?

Op avontuur in het Paleis
Op het moment dat de Koning er niet is, mag jij Het Koninklijk Paleis in Amsterdam bezoeken! Er is van alles te beleven voor jong en oud. Los jij het spannende mysterie uit de Gouden eeuw op? Gratis voor kinderen tot 18 jaar.
Bezoek het paleis ?KinderRadioFabriek

Waan je deze vakantie een echte radiomaker in de KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid! Leer alles over radio, spreek je eigen jingle in, presenteer het nieuws, kondig tracks aan, test je muziekkennis en nog veel meer.
Check hier alle info ?

Jumpen in de herfstvakantie
Ga je uitleven in de kerk! Flight Deck 53 is namelijk de coolste locatie voor een trampolinepark, waar je absoluut geweest moet zijn. Spring in de herfstvakantie naar grote hoogtes en oefen al je tricks in een veilige omgeving!
Boek online je tijden ?

Letterstorm atelier
Families en kinderen zijn in de vakantie welkom in atelier Letterstorm van Singer Laren. Beeldend kunstenaar Elsemieke van der Heijden inspireert jullie en samen ga je aan de slag met beeld en taal en er is kleur, heel veel kleur. Een aanrader!
Ja, dat wil ik ?Herfst op het Muiderslot
Maak in de herfstvakantie bij Kasteel Muiderslot kennis met echte ridders, kom knutselen, luister naar verhalen, vier de verjaardag van Amsterdam en ontmoet schrijfster Simone van der Vlugt. En ontdek natuurlijk het kasteel!
Naar het kasteel ?

Hoe kan dit?
Ken je Moco al? Een gloednieuw museum aan het Museumplein in Amsterdam met waanzinnig toffe moderne kunst! Mickey Mouse met diamanten, een klok die in de muur zakt en de streetart van Banksy. Zo gaaf!
Kids will love it ?

Cinekid Festival
In de herfstvakantie vindt bij het Filmtheater Hilversum het jaarlijkse Cinekid Festival plaats. Er draaien extra veel kinderfilms voor alle leeftijden. Elke dag is de bioscoop extra vroeg open en in de foyer kun je kleuren en knutselen!
Bekijk het aanbod films ?

Klimhelden gezocht
In de herfstvakantie is Fun Forest elke dag open! Ga als natuurninja door het bos en zoef over de langste ziplines en maak een vrije sprong naar beneden! Nog niet spannend genoeg? Kom dan 26 oktober Nachtklimmen in Almere!
De boom in ?Sprookjesrevue (3+)
Geniet zondag 27 oktober van de voorstelling ‘De Sprookjes Revue’. Een verzameling van de leukste liedjes en scènes uit diverse sprookjes in één show in het Singer Theater. Volg ook de gratis workshop in het atelier.
Reserveer kaarten ?

Restaurant Leuk
Plan ook een dagje uit bij Restaurant Leuk in Bussum. Hier bakken de kids op woensdag zelf hun pizza, eten ze op donderdag onbeperkt pannenkoeken en met Halloween geniet je van afgehakte vingers en heksensoep.Dat is genieten!
Reserveer snel een tafel ?

Herfstvakantie in 't museum
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Voor jouw Museuminspecteurs start het avontuur in het museum. Vul tijdens de museumkidsweek een inspectie in (of 2, of 3, of..) en maak kans op een VIP museumbezoek mét overnachting.
Word Museuminspecteur ?

De Kleine Grote Kist 4+
Word meegevoerd in een betoverend dansavontuur met een wonderlijke kist die tot leven komt. Deze prachtige voorstelling is te zien in de herfstvakantie en op 2 en 3 november bij Het Nationale Ballet in Amsterdam!
Bestel kaarten ?

Wandelen, spelen en eten!
Een absoluut favoriete plek van ons hele gezin is Café Restaurant Brambergen! Met de prachtige natuurspeeltuin, de bossen en het geogamepark is dit de perfecte plek voor alle leeftijden. Geniet van de herfst en de heerlijke menukaart!
Restaurant mét speeltuin ?Sport en Spel

Doe mee met de leuke sport- en spelactiviteiten van de buurtcoaches in De Meent in Huizen! Zo is er een peuter / kleuter festival, kun je apenkooien, zijn er expeditie Robinson games en leer je oa freerunnen. Bekijk snel het programma.
Meld je aan ?

Word Expert voor € 5
Grijp je kans en word een echte expert deze vakantie! Ga met je familie langs alle hoogtepunten zoals de Nachtwacht en VOC tijd (6-12 jaar) of neem ze mee met een theatrale, vrolijke rondleiding (4-7 jaar) in het Rijksmuseum!
Ik word expert ?Meer leuke uittips:

10x boswandeling

Halloween uittips

Toffe theatertips