Daar gaat tie dan! Natuurlijk eerst de handen wassen en dan de volgende ingrediƫnten klaar zetten:- Chinese wokgroenten- Naanbrood- Mangochutney- Basmatirijst- Woksaus- Gebakken uitjes- KroepoekIk zal per foto laten zien wat je moet doen. Succes!Je zet de oven aan om de naanbroden daarin te kunnen bakken.Dan zet je de pan op het vuur (misschien moet je papa of mama je daar even bij helpen) en je doet er wat olie of boter in.Je doet de rijst in een pan met kokend water. Kijk op de verpakking hoelang de rijst moet koken en zet dan een wekker, zo kan je niet vergeten de rijst uit te zetten.Doe de wokgroente in de pan waar de olie/boter in zit.Als de wokgroente zo'n 4 minuten gebakken heeft, doe je daarna de woksaus erbij (een half flesjes is genoeg)Als de woksaus aan het opwarmen is, doe je ondertussen de kroepoek, gebakken uitjes en de mangochutney in een paar leuke schaaltjes, dat vind ik het leukste om te doen :-)Dan doe je de naanbroden, nadat je ze een beetje nat hebt gemaakt, in de voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten. Moet je even op de verpakking kijken hoelang ze erin moeten.Dek ondertussen de tafel en zet de schaaltjes met mangochutney, gebakken uitjes en kroepoek erbij. Haal het naanbrood uit de oven en zet de pan met wokgroenten op tafel en dan bijna....Smullen maar!!Ik hoop dat het is gelukt!groetjes Floortje
Onze buurvrouw heeft een vijver die elk jaar vol kikkerdril zit. We mogen altijd een emmertje mee... Dus wij hebben kikkerdril gevangen en ons verdiept in het wel en wee van 'onze' drilletjes die tijdelijk bij ons logeren, want uiteraard zetten we ze weer terug in dezelfde vijver.
De lente hangt in de lucht. Hebben jullie al lammetjes gespot? Langzaam kom de blaadjes weer aan de bomen, het is langer licht en we zijn weer veel buiten te vinden!Tijd om leuke dingen te doen! Bekijk hier alle lente-tips >