De leukste lokale adresjes voor je kerstinkopen in Hilversum

30 november 2020
Stiekem vind ik het shoppen voor leuke kerstkadootjes om iedereen mee te verrassen nét zo leuk als het kerstfeest zelf. Nu met de coronabeperkingen ben ik wel wat voorzichtiger. Ik shop mijn inkopen het liefst lokaal (support your locals!), mét mondkapje en ruim op tijd. Dit zijn mijn favoriete shopadresjes voor echt leuke kerstkadootjes:
Kerstinkopen doen in Hilversum

Gratis mondkapje

Eerste leuke tip: je kunt een gratis 'support your local mondkapje' ophalen bij de brandstore /VVV kantoor op het Stationsplein in Hilversum. 



Originele kindercadeautjes

Een van onze favoriete kinderwinkels in het centrum van Hilversum is natuurlijk Mevrouw Groen. Hier slaag je altijd! Maar check ook de leuke kinderboeken en spelletjes bij Boekhandel Voorhoeve en de prachtige (houten) speelgoed collectie bij Dille en Kamille. Absolute Kidsproof- toppers!



Feestelijke Kerst-outfit voor de kids

Zoek je een feestelijk outfit voor het kerstdiner? Loop dat eens binnen bij Sparkelized in de schoutenstraat. Bij Sparkelized hebben ze mooie merken en bovendien helpen ze je altijd graag met het uitkiezen van een leuke set (van baby tot puber). 



Shoppen op de Gijsbrecht in Hilversum

Zoals jullie van mij weten ben ik ook dol op de Gijsbrecht! De sfeer is er fijn, de winkeliers zijn enthousiast en je vindt er veel verschillende winkels bij elkaar. Dit zijn mijn favorieten voor de feestdagen: bij Pitti Kids vind je prachtige kinderkleding, bij Stoute Schoenen vind je de tofste kinderschoenen en loop vooral ook even binnen bij het Speelpakhuis en Sees Conceptstore voor originele cadeautjes voor onder de boom!



Lekkernijen voor je Kerstdiner

Ook voor lekker eten, kun je op de Gijsbrecht goed terecht. De lekkerste olijven haal je bij het Olijvenhuis en noten haal je natuurlijk bij C'est Bon. Wijn haal je op de Gijsbrecht bij Mijn Hemel en om je borrel compleet te maken stop je voor de heerlijke broden bij de Franse bakker Le Fournil Sebastian. En als je er dan toch bent, haal je meteen de verse croissants voor het kerstontbijt en prachtig gebak voor het dessert!



Kortom, breng een bezoekje aan de Gijsbrecht en laat je inspireren door alle lokale ondernemers die je graag helpen met je voorbereidingen voor de feestdagen! 

Liever online inkopen?

Koop vooral lokaal, dat zorgt ervoor dat deze ondernemers kunnen blijven bestaan en dat wij van de gezellige winkels met feestelijke verlichting en boetieks kunnen blijven genieten. Lukt het je niet om zelf de stad in te gaan? Veel lokale winkels hebben ook een online webshop. Vaak leveren zij snel en krijg je onverwachte extra's!



Voor meer informatie over het aanbod in Hilversum kijk je op: livehilversum.nl/supportyourlocals (of klik op de roze website button). Hier vind je nog meer shopinspiratie.

Tip: gratis shoppingplattegrond

Hilversum heeft een nieuwe gratis plattegrond gemaakt. Deze kun je gratis afhalen bij de LiveHilversum Brandstore. Op  de plattegrond vind je zowel de fijne plekjes in het centrum van Hilversum als op de Gijsbrecht. Handig toch?!



Cadeautips voor Hilversummers

Zoek je nog een cadeautje voor een echte Hilversummer? De winkel op het stationsplein in Hilversum heeft niet alleen een gratis plattegrond en mondkapje voor je klaarliggen, hier vind je ook andere leuke items zoals onder anderen schattige rompertjes voor new borns, het Monopoly spel van Hilversum en een lego set van het bekende raadhuis in Hilversum. Neem eens een kijkje!






Christmas-Bags

Op zoek naar een uniek cadeau waarmee je ook nog eens de lokale producenten steunt? In de LiveHilversum Brandstore verkopen ze ook kerstpakketten met daarin lokale producten van lokale producenten als de Gooische Bierbrouwerij, Gooisch Moois en de Gooise Matras. Denk aan lokale biertjes, wijnen, bonbons, honing, mosterd en cider. De zogenoemde Christmas-Bags zijn verkrijgbaar in 3 prijs-categorieen. Klik op de roze button voor meer info.

Begin op tijd

Doe je kerst-inkopen dus op tijd, wacht niet tot het laatste moment om drukte in winkels te voorkomen!


Corona update: let er bij je kerstinkopen ook op dat je drukte uit de weg gaat en dat je minimaal 1,5 meter afstand houdt van andere mensen. Een mondkapje is verplicht, dus zorg dat je er altijd eentje bij je hebt. 


Ik wens jullie heel veel plezier met alle voorbereidingen voor deze bijzondere kerst 2020! Geniet van het gezellig maken van je huis, van de lekkernijen en vooral van elkaar!

Fijne feestdagen!
Maud


TIP: bekijk hier nog meer blogs vol inspriatie voor de kerst >>>>


Kerstvakantie-uitjes in 't Gooi

Op zoek naar leuke uittips voor de vakantie? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kerstvakantie-uitjes in 't Gooi, kijk snel!

Naar de website