Mamablog: koningsdag met kinderen

2 april 2018
De meivakantie is typisch zo'n vakantie waarin de kids het leuk vinden om te gaan logeren. Vooral opa en oma zijn een favoriet logeer adres. Nog leuker is het dan natuurlijk als er leuke dingen te doen zijn in de buurt en het wordt helemaal te gek als er ook nog een feestdag in de vakantie valt. Zo ook een aantal jaar geleden.
Koningsdag
Eva mocht bij opa en oma logeren en vierde daar Koningsdag. Met een oranje haarband, oranje Jip en Janneke t-shirt en een portomonee met zakgeld in haar Nijntjekoffer bracht ik haar naar mijn oude geboortedorp waar mijn ouders nog steeds wonen. Zoals overal was ook daar de Koningsdag rommelmarkt en net als oma, opa en mama is Eva dol op lekker slenteren over de markt, kijken wat er allemaal te koop is en uiteindelijk je slag slaan en uitgebreid shoppen.

Waar Eva en ik wel in verschillen, is het beslisproces.
Daar waar ik vaak zonder nadenken dingen aanschaf (mijn kledingkast is helaas voor een deel gevuld met aankopen, waarmee ik dacht dat ik echt volledig hip en happening zou zijn, maar in de praktijk blijkt dat dan toch anders); denkt Eva heel goed na over wat ze aanschaft. Haar bezoek aan de rommelmarkt met opa en oma verliep dan ook heel bijzonder.Doornroosje
Eva wilde eerst langs alle kraampjes om te zien wat er allemaal te koop was en bij wie. Ze was niet op zoek naar iets speciaals maar had duidelijk wel een missie.
Na twee keer langs alle kinderkleedjes te zijn gelopen checkte ze even hoe groot haar financiële vermogen was en wilde toen hetzelfde rondje langs alle kraampjes nog een keer maken. Later bleek waarom… Bij het ene kindje kocht ze een plastic Doornroosje popje. Vervolgens liep ze door naar het volgende kleedje en kocht daar een plastic prins. Ze stelde de poppetjes aan elkaar voor en liep door over de markt met een duidelijk plan. Bij een derde kraampje kocht ze een boekje en toen mijn moeder zag welke titel het had was ze enorm verrast. Eva had namelijk voor 50 cent een sprookjesboekje van Doornroosje gekocht. Haar missie was geslaagd en ze wilde naar huis. De rest van de dag heeft de lieve schat gespeeld met haar nieuwe aanwinsten. Haar totale uitgaven waren €2,50 en de popjes staan nog steeds in de kast op haar kamer, naast het inmiddels stukgelezen boekje.Eigen kleedje
Eva is nog steeds gek op de markt en vindt het heerlijk om er rond te lopen.
Ieder jaar rond Koningsdag vraagt ze of ze zelf ook op een kleedje mag zitten om haar spullen te verkopen. Maar het idee om heel vroeg op te staan en met dozen vol speelgoed langs de weg te zitten vind ik zelf niet zo heel aantrekkelijk. Hoewel…. Als ik nou eerst mijn kast eens opruim en mijn miskopen naast het speelgoed leg zou ik maar zo het impulsief uitgegeven geld kunnen terug verdienen.
Dus mocht je mij zien zitten in het centrum van Hilversum dan weet je dat mijn kledingkast weer keurig netjes is….

Veel plezier op Koningsdag en in de meivakantie.

Liefs,
Marielle

PS: kijk hier waar de kleedjesmarkten en oranjefeesten in 't Gooi worden georganiseerd dit jaar!