Mamablog: Mariëlle’s favoriete kinderfeestjes in ‘t Gooi

1 februari 2018
Het is iets dat bij ons in huis een paar keer per week, het hele jaar door onderwerp van gesprek is. Er wordt op Kidsproof.nl gezocht naar activiteiten die vervolgens lang geheim worden gehouden, er worden vriendjes en vriendinnetjes toegevoegd, geschrapt en weer toegevoegd op het lijstje en ook het verlanglijstje hoort er bij…. het kinderfeestje!
Feestje bij Beeld en Geluid

Wild idee
Want als je vijf, zes, zeven, acht of negen wordt is dat toch echt een van de hoogtepunten van het jaar. Wie nodig je uit, welke taart zoek je uit en belangrijker nog; wat ga je doen….De wildste ideeën komen voorbij; van een rollerskate feest zoals in de Barbie film tot een Halloween feestje in de zomer. Van een zelfbedacht glitter en glamour feestje tot een partijtje met de hele klas in de Efteling; de kabouters gaan los als het gaat om leuke dingen doen!

Kabouters en prinsessen
Eén van de eerste partijtjes die we buiten de deur vierden, was Eva`s vierde verjaardag. Met vier andere kabouters volgden we het kabouterpad in Baarn. Een gevulde knapzak mee en op zoek naar de kabouterpaaltjes. Heerlijk buiten en een groot succes!

Het jaar daarna was onze Sneeuwwitje klaar met de kabouters en wilde ze liever een prinsessen– en ridderfeest. Dus op naar een echt kasteel; het Muiderslot. Verkleed als jonkvrouwen en ridders mochten de jongens en meisjes op zoek naar een schat die ergens in het kasteel verborgen lag. Uiteindelijk eindigden alle prinsessen en ridders in de torenkamer waar de jarige tot prinses van de dag werd gekroond. Dat stralende snoetje; onbetaalbaar!

Klimmen, tekenen en dansen
Inmiddels was ook Norbert oud genoeg voor een feestje en die koos voor een feestmiddag bij Spelekids. Lekker klimmen, klauteren en springen in de grote indoor speeltuin. Leuk voor jongens en meisjes en een compleet pakket inclusief taart. Helemaal top en lekker ontspannen voor ons!  

 

Eva's achtste verjaardag vierden we met een spetterend Jill’s feest bij Beeld en Geluid. Een echte high tea, tekenles van Jill via een groot scherm en aansluitend (fashionable gekleed in de stijl van Jill) een speurtocht door het super hippe en interactieve museum. Ze vonden het allemaal geweldig en eigenlijk was het feestje te kort.


Wat ook een groot succes was zowel bij Eva als bij Norbert was het door Wendy georganiseerde dansfeestje bij Marjoleins dansstudio. Leuk voor jongens en voor meisjes, geschikt voor beginners en gevorderden en lekker actief. Wendy maakt er echt een feestje van dat eindigt met een heus optreden voor de ouders van de feestgangers. Met een echte choreografie dansten de kids de sterren van de hemel!


Binnenkort zijn ze allebei weer jarig; Norbert wordt 7 en Eva wordt 9. Er wordt alweer druk gekeken, gedacht, geroepen, afgestreept en uitgenodigd. Ik heb al een vermoeden wat het gaat worden, maar ik zeg nog even niets. Stel dat ik het leukste geheim van het jaar verklap…

 Veel plezier met al jullie kinderfeestjes,

Mariëlle

PS: op de themapagina Kinderfeestjes vind je echt het meest complete overzicht van kinderfeestjes in onze regio! Ik doe ook altijd even inspiratie op bij de shopping pagina van Kidsproof ’t Gooi, hier vind je heel veel leuke kinder- en speelgoedwinkels in ‘t Gooi!